A hétvégén folytatódott az asztalitenisz nemzeti bajnokság. A Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola ezúttal csak egyik csapatának kellett ütőt ragadnia. Az NB III-ban a hatodik fordulót rendezték, amelynek kiírása alapján a vasi megyeszékhelyre látogatott a Győri Elektromos második számú együttese. Ráadásul kőkemény ellenfélnek ígérkezett a soron következő rivális.

Tapasztalt, sokat látott, rutinos pingpongozók alkották a győri csapatot, így a szombathelyi fiatalok leginkább tapasztalat szerzésben reménykedhettek. A párosmérkőzések után azonnal lépéselőnybe került a vendég gárda, ugyanakkor minden elismerést megérdemelnek a SZAK-Sportiskola tehetségei is, hiszen valamennyi találkozón próbálták tudásuk legjavát nyújtani.

Ezzel pedig többször is megnehezítették az ellenfeleik dolgát. A csapat vezére ezúttal Horváth Gábor volt, aki két győztes meccset jegyzett az egyéni fordulók során. Poór Patrik többször is megtépte az ellenfelek bajszát, azonban a hajrákban rendre megremegett a keze, így egyetlen sikeres csatát jegyzett a játéknapon. Az ifjú Szarka Gábor pedig megszorongatta ellenfeleit, de győznie ezúttal nem sikerült.

A találkozót a bajnokaspiráns és esélyesebb vendégek magabiztosan nyerték meg 15-3-ra, ugyanakkor picit pontosabb befejezésekkel kozmetikázhatott volna ezen az eredményen a SZAK. Sok pihenésre nem jut azonban a következő napokban sem a szombathelyi asztaliteniszezőkre, akik a november elején az Aréna Savariában megrendezendő nemzetközi utánpótlás bajnokságon is asztalhoz állnak.

SZAK-Sportiskola II. – Győri Elektromos II. 3-15

Nyert: Horváth G. 2, Poór P. 1.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!