A Haladás VSE két korosztályos csapata is pályára lépett hazai környezetben a legutóbbi hétvégén. Míg a felnőttek a Bajnokok Ligájában voltak érdekeltek, addig a másodosztályú fakó-együttes szabadnapos volt. Sziffer András tanítványaira viszont renkdívül izgalmas játéknap várt, hiszen a liga egyik legjobb utánpótlás bázisával rendelkező Veszprém látogatott a vasi megyeszékhelyre.

A szombathelyi műhelymunka az elmúlt évek során ontotta magából a tehetségeket és ennek a tudatos koncepciónak a részét képzi a mai korosztályos csapatok felépítése is. Nem véletlenül, hiszen az U17-es mérkőzésen jobbára 14-15 éves fiatalok léptek pályára, hogy szokják az idősebbek között a légkört. Az U20-as gárdában pedig 17-18 esztendős futsalosok kaptak bizonyításra lehetőséget.

A fiatalok kezdték a sort és egy rendkívül változatos, sok helyzetet hozó derbivel alapozták meg a hangulatot. Mindkét kapusnak akadt bőven dolga, köszönhetően a ténynek, hogy a csapatok a dobogós helyekért vannak nagy versenyfutásban. Az első félidőben a Hali szerezte meg a vezetést, amit még a szünet előtt egalizálni tudott a Veszprém csapata.

A szünet után is hasonló leosztásban zajlottak az események. Kovácsics szép egyéni alakítás végén a kapus lába között betalálva juttatta ismét előnyhöz a szombathelyieket. A vége előtt viszont nagy rohamozásba kezdett a vendég gárda és sikerült pontot mentenie idegenből. Az U20-as összecsapás első félideje sokkal több helyzetet és gólt is hozott, amit a közönség tapssal hálált meg. Kárász találatára a félidő derekán duplával felelt a Veszprém.

A két védelmi megingást leszámítva inkább a Haladás akarata érvényesült, amely végül a szünet előtt egalizált is. A második játékrész inkább a védekezés keménységéről marad emlékezetes. Ritkán tudtak gyors akciót vezetni a csapatok és a kapusoknak is jóval kevesebb tennivalója akadt. Ugyanakkor nem maradt gól nélkül a hajrá. A szombathelyiek hősies védekezésből indítottak kontrát – Soronics kapus pedig nemcsak rólót húzta le a második félidőben, de találatával megnyerte az összecsapást a Haladás.

Haladás U17 – Balaton Bútor Szilágyi Veszprém U17 2-2 (1-1)

Haladás: Rosta D. – Horváth M., Kovácsics R., Nagy B., Ujhelyi B.
Csere: Bognár B. – Kiss M., Böröcz M., Varga B., Bauer M., Varga M., Bozzay M.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Horváth M. (4′), Kovácsics R. (33′) illetve Varga M. (15′), Dorogi G. (39′)

*

Haladás U20 – Balaton Bútor Szilágyi Veszprém U20 3-2 (2-2)

Haladás: Soronics G. – Kiss P., Vincze B., Kárász N., Puhr B.
Csere: Győrfy B. – Körmendy G., Novák D., Szalóki-Varsányi B., Sodics Á.
Vezetőedző: Sziffer András

Gólszerző: Kárász N. (4′), Kiss P. (19′), Soronics G. (40′) illetve Molnár D. (12′), Lengyel M. (13′)

Kiállítva: Vincze B. (40′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!