A Fiba Europe Cup 4. fordulóját szerda este rendezték és ezúttal is akadt Vas megyei főszereplője a játéknapnak. Az Egis Körmend együttese hazai közönség támogatását élvezve fogadta a finn Karhu Basket csapatát. Idegenben sima vereséget szenvedtek Antonis Constantinides tanítványai, akik szerettek volna visszavágni.

A feldobást követően kiegyenlített játék folyt a pályán, hol az egyik, hol a másik csapat került lépéselőnybe. Jobbára inkább a támadójáték dominált, védekezésben kevésbé alakítottak nagyot a főszereplők. Az első 10 percet a finnek nyerték meg és próbálták megtartani a nehezen megszerzett előnyüket. Ezután viszont a hazaiak kerültek kedvezőbb helyzetbe a feljavult védőjátékuknak köszönhetően.

A nagyszünetig közel álltak ahhoz Ferencz Csabáék, hogy átvegyék a vezetést, de egyetlen kosárral a Karhu Basket állt jobban. A pihenő a házigazdát zavarta meg és ezt a vendégek azonnal ki is használták. Minden egyes hibát keményen büntettek a finnek így gyorsan nőtt a különbség a felek között. Úgy tűnt gyorsan rövidre zárja a nyitott kérdéseket a vendég alakulat.

Őrült hajrába kezdett az Egis Körmend és gyorsan ledolgozta hátrányát. Ráadásul a záró negyed derekán a vezetést is átvették és úgy tűnt hazai környezetben sikerül legyőzni a finn riválist. Az utolsó pillanatokban azonban többször megremegtek a körmendi kezek, amit kíméletlenül kihasznált a vendég alakulat és másodszor is legyőzte piros-fekete riválisát. Ezúttal a védekezések közti különbség volt a döntő faktor.

Egis Körmend – Karhu Basket 89-90 (24-27, 20-18, 15-28, 30-17)

Körmend: Mitchell 6, Chambers 26/6, Ferencz 11/9, Moore 18/12, Cakarun 7.

Csere: Takács 6, Durázi 4, Parrish 4, Omenaka 7.

Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!