Ritkán fordul elő, hogy egy nagyszabású sportrendezvény nyitónapján tartsanak az eseménnyel kapcsolatosan sajtótájékoztatót. Csütörtök délelőtt viszont erre is sor került, hiszen egy rendkívül mérföldkőhöz érkezett a honi asztalitenisz szakág. A Magyar Asztalitenisz Szövetség, a SZAK-Sportiskola, a szombathelyi önkormányzat és a Pannonsport Kft. összefogásából idén már jubilál a nemzetközi utánpótlás torna, amely WTT Youth Contender néven lett ismert.

A rendezvényt már 10. alkalommal sikerült megvalósítani a vasi megyeszékhelyen. Ráadásul a korábbi évek során többször nehezítő körülmények hátráltatták a szervezőket. A koronavírus-járvány miatt két évvel ezelőtt még a megvalósítás lehetősége is sokáig kérdőjeles volt. Idén viszont kellő óvintézkedések mellett már egészségügyi előírásra sem kell számítania a kilátogató nézőknek.

A jövő legnagyobb tehetségeit testközelből nézhetik meg a sportbarátok. Kétségtelen, hogy a résztvevői létszám is azt mutatja, hogy nagy igény van a hasonló sportrendezvényekre. A sportág versenynaptárjában előkelő helyen szerepel a szombathelyi állomás. Néhány napja a mezőny többsége Egyiptomban, majd Lignanóban volt, a vasi erőpróbát követően pedig Szlovákiában folytatódik a versenysorozat.

A sajtótájékoztatón László Győző alpolgármester kihangsúlyozta, hogy a város egyik vonzerejét épp a sportos mivolta adja. Somlyó Gergő, a Magyar Asztalitenisz Szövetség alelnöke nagyon elégedett volt, hiszen népes mezőnnyel vesz részt hazánk korosztályos válogatottja a nemzetközi tornán. Kihangsúlyozta, hogy szükség van a hasonló versenyekre, hogy a magyar gyerekek fejlődése töretlen legyen.

A Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola öt válogatottat delegált. Vass Borbála, Bécsi Noémi vasárnapig szerepelhet, míg a fiúk mezőnye hétfőn kezdik a csoportmérkőzéseket. Gergely Márk, Szarka Gábor és Poór Balázs számára is kiváló tapasztalatszerzési lehetőséget rejt ez az erőpróba. Nem lesz ugyanakkor könnyű dolguk, hiszen a valóban a legjobbak érkeztek a vasi megyeszékhelyre.

Több mint 420 nevezés érkezett a szervezőkhöz és érdekesség, hogy 50 ország sportolói képviseltetik magukat az Aréna Savariában kialakított helyszínen. Idén az U19-es korosztály számára pénzdíjat is osztanak. A belépés az érdeklődőknek ingyenes és nincs érvényben lévő egészségügyi előírás.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!