Az Alpokalja – a Daganatos Gyermekekért Közhasznú Alapítvány támogatására szervezett jótékonysági küzdősportgálát a Szülőföld Egyesület, az eseményt megelőző sajtótájékoztatóról már írtunk.

A ma 17.30-kor kezdődő Greenfield Nemzetközi Küzdősport Gálát a büki sportcsarnokban rendezik meg, pénteken már a hivatalos mérlegelés is megtörtént.

A megmérettetésre több országból érkeztek harcosok – Ausztriából, Németországból, Franciaországból, Romániából, Szerbiából is -, akik a szervezők reményei szerint telt ház előtt lépnek a ketrecbe.

A fő mérkőzésen a WMAC World Martial Arts Committee világszervezet övéért fog küzdeni Jóni Máté – afrikai születésű többszörös francia bajnok ellenfelével, Maman Chariffouval. Jóni Máté az Exatlon Hungary első évadjának férfi TOP 4 döntőse, profi sportoló. Háromszoros Világkupa-győztes és amatőr K-1 Világbajnok.

Ugyanakkor nemcsak Jóni miatt lesz érdemes ellátogatni a rendezvényre. Kiemelt mérkőzést játszik Molnár Benjámin is, aki zalaegerszegi harcos révén hazai szurkolók támogatását élvezi. Érdemes megemlíteni, hogy a bunyós komoly múlttal rendelkezik. Kiváló eredményekkel és sikerekkel rendelkezik, többek között Combat Wrestling Európa- és világbajnok, emellett Grappling Európa-bajnok és német bajnoki övet is birtokol.

Ketrecbe lép Guzsván Péter is, aki rendkívül rutinos versenyző. Már 22 éve foglalkozik a küzdősporttal és a nagy út, amelyet megtett sikerrel van kikövezve. Grappling magyar bajnoknak mondhatja magát, de Kempóban is az ország legjobbja és Brazil jiu-jitsu  szakágban is aranyérmes.

Őze-Guth Szilviától (képünkön balra) megtudtuk, hogy a büki megmérettetésen hölgyek is ringbe lépnek.

 

 

A rendkívül tehetséges Juhász Beáta MMA szabályrendszerben bizonyíthat egy szlován bunyós ellen. Az 55 kilogrammos súlycsoportban első profi mérkőzésére készül a magyar harcos.

 

 

A rendezvényen helyi sportolók is harcba szállnak. Hegedűs Levente a HVSE birkózójaként hónapok óta készül riválisa ellen, mint ahogy Barcza David és Sarang Máté is.

A jótékonysági gála eredményeiről szintén beszámolunk majd.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!