Újabb győzelmét követően idegenben, Békéscsabán próbálta meg pontjai számát gyarapítani a Szombathelyi Haladás. A Merkantil Bank Liga vasárnapi játéknapján kissé szokatlan időpontban – kora délután – lépett pályára a viharsarokban a két érintett csapat. A vasi alakulat az élmezőnyre szeretne tapadni, a csabaiak pedig a kiesés elől próbálnak menekülni az esetleges győzelemmel.

A Haladás számított a találkozó esélyesének, mégis mindenkit meglepett, hogy a korai percekben a házigazda szerezte meg a vezetést. Egy könnyű tisztázás után jutott sarokrúgáshoz a Békéscsaba, a bal oldalról érkező ívelésre Farkas Márk érkezett és senkitől sem zavartatva öt méterről vette be a szombathelyi kaput. A bekapott gól meg is fogta a vendég alakulatot néhány percre.

Szép lassan magára talált a vasi csapat, amelynek ezúttal is a támadások befejezésével akadtak gondjai. A félidő hajrájában már csak az volt a kérdés, hogy sikerül-e egyenlítenie a szombathelyieknek?! Igen, sőt sokkal több eseményt tartalmazott a játékrész, mint a vendég szurkolók várták. Előbb Rácz játszotta tisztára magát és tekert a jobb felső sarokba.

A 44. percben Lucas Simut kapta meg második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. Nagy gondban volt a zöld-fehér együttes, mégsem kellett félteni Michal Hipp alakulatát. A második félidő kezdetén azonnal nekiesett ellenfelének a Haladás, Nyíri buktatásával pedig büntetőhöz jutottak a vendégek. Rácz Barnabás lába nem remegett meg és kíméletlen ítélet végrehajtónak bizonyult.

A fordítás után – az emberhátrány miatt – visszább vonta sorait a Haladás, átadva a területet a viharsarkiaknak, akik viszont csak meddő mezőnyfölényig jutottak. Ezzel szemben a Hali veszélyes kontrákra építettek, igaz újabb gólt nem sikerült szerezniük. A találkozó hajrájában már a csabai szurkolók obszcén szavakkal fejezték ki nem tetszésüket a hazai klub produkciója miatt.

Az utolsó percig próbálkozott a Békés megyei gárda, de nem hiába. A ráadás perceiben sikerült ismételten feltörni a vasi védelmet és hibára késztetni Verpecz kapust. Bár a második félidőben végig emberhátrányban játszott a Szombathelyi Haladás hiába fordított, nem tudta megőrizni az eredményt. Ezzel a döntetlennel 22 pontos a vasi alakulat, míg a viharsarkiak 13 egységgel továbbra is kiesőhelyen áll.

Békéscsaba – Szombathelyi Haladás 2-2 (1-1)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Derekas Z., Rácz B., Csernik K., Doktorics Á. (Nyíri V. 46′) – Molnár R. (Borvető Á. 46′)

Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Farkas M. (4′), Hamed (90+2′) illetve Rácz B. (43′, büntetőből – 47′)

Kiállítás: Lucas Simut (45′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!