Tatabányai Vízmű SE – AVUS 6-13 (2-5, 1-4, 1-1, 2-3)

OB I/B-s férfi vízilabda-bajnoki mérkőzés – Tatabányai Sportuszoda

A szombathelyi gólszerzők: Szőke Sz. 4, Csaba M. 3, Hajmási A. és Sági B. 2-2, Makrai K. és Maciejewski A. 1-1.

Az OB I/B 7. fordulójában a szombathelyi csapat végig dominált, a mezőny legeredményesebb játékosa az AVUS rangidőse, a 4 gólig jutó Szőke Szabolcs volt.

Az 1. negyedben állva hagyta ellenfelét és lényegében el is döntötte a meccset az AVUS. Szőke Szabolcs és Csaba Márton 2-2 akciógóljával a játékrész derekán már 0-4 állt az eredményjelzőn. Aztán a negyed hajrájában szépítettek a vendégek, de Szőke harmadszor is betalált, 2-5.

A 2. negyed ugyanott folytatódott, ahol az első játékrész abbamaradt. Ebben a 8 percben Hajmási vitte a prímet, Ő lött 2 gólt, de Maciejewski és Szőke is újra feliratkozott a gólszerzők közé. 3-9.

A 3. negyedben mindkét oldalon 1-1 akciógólt láthattak a kilátogatók, a szombathelyieknél csaba Márton volt immár harmadszor eredményes, 4-10.

A 4. negyed újra 5 gólt hozott, de a hazaiak ezúttal sem tudták izgalmassá tenni a meccset, sőt Makrai és Sági 2 gólja után még nagyobbra nyílt az olló, 6-13. Összességében ilyen arányban is megérdemelten győztek a Zoufal Norbert tanítványai.

Az edző érdeklődésünkre boldogan értékelte a látottakat.

Engem is nagyon meglepett a ma mutatott eredményes játékunk. Rutinos játékosaink és fantasztikus kapusunk vitték hátukon a csapatot. Sokkal szorosabb meccsre számítottam, de serdülő korú hálóőrünk igazán jó napot fogott ki és nagy mértékben hozzájárult győzelmünkhöz. Jól jött ez a 3 pont, megyünk, kapaszkodunk tovább – fogalmazott az AVUS trénere.

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 21, ASI DSE 15…7.AVUS 12 pont 

Az AVUS legközelebb november 12-én 10 órakor száll medencébe, a hazai meccsen az eddig pont nélküli Kecskeméti VE csapata lesz az ellenfél.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!