Vidák Balázs és Hajmási Milán edzette Haladás VSE U15-ös futsal csapata lépett pályára a legutóbbi hétvégén hazai környezetben. Ahogy korábban az utánpótlásképzésért felelős Sziffer András elmondta, valamennyi korosztályban ugyanazzal a tematikával, taktikai elemekkel készülnek a gyerekek és nem ritka, hogy idősebbek között is bizonyíthatnak a tehetséges fiatalok.

Ezt a legutóbbi hétvégén testközelből is megtapasztalhatta a Celldömölki VSE U15-ös együttese, amely a megyei futsal bajnokság találkozóján csapott össze a szombathelyi gárdával. A zöld-fehérek keretében ezúttal több 13 éves gyermek is helyet kapott: egyrészt a bizonyítási lehetőség miatt, másrészt szokják a fiatalok a sorozatterhelést. A Haladás játékosok pedig köszönték és éltek is vele.

Már a kezdő sípszót követően a biztos labdatartást tartották szem előtt és tudatosan építették támadásaikat. A szélekről próbálták megbontani a celli védemlet, de a vendégek is kontrákkal jelezték, hogy pontért, pontokért érkezett a Haladás Sportkomplexumban. Aztán a 10. percben Szekér Milán törte meg a gólcsendet és szerezte meg a vezetést a Halinak. Innentől pedig nem volt megállás.

A CVSE lépéskényszerben volt, többször kinyílt a védelme, amit a hazaiak próbáltak azonnal büntetni. Mikos révén tovább növelte a különbséget a Haladás és őrizte előnyét. A vendégeknek a végén sikerült a becsületgólt megszerezni, de nem tudta jobban megszorongatni az esélyesebb szombathelyi csapat dolgát. Ezzel megszerezte a bajnokságban első győzelmét a Hali, a celli gárda pedig elszenvedte első vereségét.

Haladás VSE U15 – Celldömölki VSE-Vilkánfürdő 4-1

Haladás: Bognár B. – Dömötör J., Mikos M., Kovács M., Szekér M.
Csere: Molnár Ákos, Molnár Ábel, Naisz Á., Abért A.

Celldömölk: Sági K., Kolompár K., Bereczki D., Kovács R., Katona O.
Csere: Kutasi G., Szabó M., Márkus Z., Burján M., Fülöp D., Imre D., Kerék B.

Gólszerző: Szekér M. (10′), Mikor M. (18′, 20′), Dömötör J. (24′) illetve Kovács R. (21′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!