Jól kezdte a bajnokságot a Szombathelyi Pinkvinek női jégkorong együttese, amely hazai környezetben a Lizards csapatát 5-2-re múlta felül. Ezt követően a dunaújvárosi Angels ellen szenvedtek vereséget, ugyanakkor a csapatjáték folyamatosan fejlődik. Ezt megtapasztalhatták a Rampage hölgyei is, akikkel a legutóbbi hétvégén csaptak össze a szombathelyi lányok.

Ezúttal tartalékos összeállításban lépett jégre a vasi gárda, amely gyorsan magához is ragadta a kezdeményezést. A hazaiak még bele sem melegedtek a játékba, máris hátránybe kerültek. Egy szép akció végén Török Lilla hozta kihagyhatatlan helyzetbe Márffy Zsófiát, aki megszerezte a vendégeknek a vezetést. Gyorsan rendezte soarit a Rampage alakulata és Patasics révén egalizált is.

A harmad derekától pedig a kezdeményezést is átvette a házigazda és Papp találatával már a fordítás is összejött. Bár a mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltak a csapatok, a kapu előtt nem volt kellő átütőerő a vendégek játékosainál, így az akciók pontos befejezésével akadtak gondok. A folytatásban tovább tudta növelni a különbséget a Rampage, de még 4-1-nél sem adták fel a Pinkvinek.

Olyannyira nem, hogy az 57. perc végén kozmetikázni tudott az eredményen a szombathelyi jégkorong együttes. Ekkor Horváth Júlia volt eredményes és állította be a 4-2-es végeredményt. A vereség dacára kiválóan játszott a vasi alakulat, amely a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást. A következő fordulóban hazai pályán a Tatabányai Polipok ellen bizonyíthatnak Tausz Hannáék.

Rampage Women’s Hockey B – Szombathelyi Pinkvinek 4-2 (2-1, 1-0, 1-1)

Pinkvinek: Ritecz P. – Kőhalmi J., Takács D., Fullár E., Lakics K., Tausz H.
Csere: Bacsák V., Fullár-Komatits G., Horváth A., Márffy Zs., Török L., Friedl R., Horváth J., Mazzag S.
Vezetőedző: Tarcsi Dániel
Másodedző: Csergő István

Gólszerző: Patasics (4′), Papp (13′), Dunai (39′), Füke (43′) illetve Márffy (3′), Horváth J. (58′).

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!