Szokatlan időpontban szombat este folytatódott a férfi élvonalbeli Futsal bajnokság. A címvédő Haladás együttese hazai környezetben szerette volna gyarapítani győzelmei és pontjai számát. Ezúttal egy nehéz ellenfél érkezett a szombathelyi sportkomplexumba a DEAC gárdájának személyében.

A korábbi évek során többször megtréfálta a zöld-fehéreket a hajdúsági alakulat. Ezúttal is a pontszerzés volt az elsődleges célja a vendégeknek. Mindkét gárda próbálta saját játékát játszani az első félidőben. A szombathelyiek birtokolták inkább a labdát és több helyzetet is kialakítottak, ugyanakkor a DEAC veszélyes kontrázott.

Az első félidő derekán egy perc alatt kétszer szerzett labdát a vendégek játékosa Thiago, aki először Alaszticsba lőtte a labdát, másodszor viszont a léc alá bombázott. Bár a hátralevő időt végigtámadta a Haladás, nem sikerült egyenlíteni, kimaradtak a legnagyobb helyzetek is. A térfélcsere után magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a címvédő. Hét perc elegendő volt az egyenlítéshez is.

Rutai szerzett labdát, kísérlete lecsorgott Kovács elé, aki elfektette a kapust és a hálóba passzolt. Ezután hatalmas csatát látott a közönség, mindkét csapat próbálta a három pontot érő győztes találatot megszerezni. A nyílt sisakos küzdelem során újabb gól már nem született, így 1-1 ponttal gazdagodott a Haladás és a DEAC is.

Haladás VSE – DEAC 1-1 (0-1)

Haladás: Alasztics – Szalmás, Luiggi Longo, Hajmási, Dróth.

Csere: Gyimesi – Kovács, Knizs, Nagy, Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Kovács (26′) illetve Thiago (11′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!