Egész szezonban hétről-hétre tudósítottunk a csapatbajnokság történéseiről, a különböző kategóriákban lezajlott színvonalas bajnoki meccsekről.

A tavasszal közzétett felhívásra 12 teniszcsapat nevezett, akik két kategóriában (férfi nyílt amatőr és férfi +50 évesek amatőr) mérték össze tudásukat. Az egyes kategóriákon belül minden csapat játszott mindenkivel, a „klasszikus” 2 szingli és egy páros mérkőzésre került sor. A nyílt kategóriába 4 csapat nevezett, itt duplán, kétszer is megmérkőztek egymással a csapatok. Összesen közel 120 mérkőzést bonyolítottak le a teniszberkekben méltán népszerű Savaria Tenisz Centrumban.

Aztán a májusban elkezdődött csaták november elején véget értek és már a várva-várt díjátadó is megtörtént.

A bajnokságnak már hagyományosan kitűnő helyszínt biztosító teniszcentrum aulájában a kategóriánkénti legjobb négy csapatot díjazták.

A díjakat Szombathely Megyei Jogú Város képviseletében Dr.László Győző sportért felelős alpolgármester, a Sport,-és Ifjúsági Iroda munkatársa, Szandi Gábor, valamint a bajnokságot megszervező és lebonyolító versenyigazgató, Palotai Zoltán adták át. A sportért is felelős alpolgármester amellett, hogy megemlékezett a pár napja elhunyt szombathelyi teniszlegendáról, azt is kiemelte, hogy a tradíciókat folytatni kell és 2023-ban is teret kell adni az amatőr tenisz kibontakozásának, további fejlődésének.

A szép számú díjazottak (26 fő) egyike sem távozott üres kézzel, hiszen az impozáns serlegeken kívül Szombathely város ajándékcsomagját (benne pl.egy elegáns, a város címerével ellátott teniszpólót), valamint okleveleket és az Intersport által összeállított csomagot is átvehették.

Férfi nyílt csapatverseny (-50), helyezések:

I.helyezett:  SAFAKO (Catomio János, Molnár Róbert, Sáfrány Ákos). A győztes trió 2 tagjának mi is gratuláltunk. 

II.helyzett: NEMAVÁR-Várkony Győző, Várkony Simon,

III.helyzett: KETTŐSHUBA-Hujber Zoltán, Hulman Zsolt,

IV.helyezett: K2TEAM- Koltai Zoltán, Kiss Patrik.

Férfi +50 csapatverseny

I.helyezett: Kiss Ferenc, Hajszán Imre, Pálóczy László, Polyák Kálmán, Palotai Zoltán. Utóbbi kiválóságot szervezőként és a bajnokcsapat oszlopos tagjaként is megkérdeztük.

II.helyezett: CSA-LI- dr.Rajki Csaba, Héra Zsolt, Várkony Győző,

III. helyezett: FOLT- Donázy Ottó, Szabó Ferenc, Schmidt Tamás, Mayer László,

IV. helyezett: NLG- Bilics László, Dobos Csaba, dr.Birosz Béla, Szalay Zsolt.

Különdíj (Fair Play) – Bilics László.

A Savaria Tenisz Centrum egész évben kiváló játékfeltételeket biztosított a sportág szerelmeseinek, ez pedig Szabó Péter és munkatársai áldozatos munkáját dícséri. A Savaria Tenisz Club elnöke példamutató házigazdának bizonyult, amit a szervezők különdíjjal ismertek el.

A csapatbajnokságot a tervek szerint 2023-ban is megrendezik. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!