Rendkívül eseménydús időszakon vannak túl a magyar kick-box versenyzők, akik a nyári felkészülést követően ősszel valamennyi hétvégén honi és nemzetközi erőfelmérőkön vettek részt. Ennek kicsúcsosodásaként novemberben a legjobbak mérik össze tudásukat Törökországban. Antalyában rendezik meg ugyanis a kick-box világbajnokságot, ahol valóban csak a szakág elitje képviselteti magát.

A törökországi seregszemle azért is kiemelkedő, mert ezen a rendezvényen mind a hét szakágában hirdetnek aranyérmest. Ennek megfelelően több száz versenyzőt várnak Antalyában. A magyar delegáció tagjaként ott lesz a megmérettetésen Dancsó Zoltán, aki szövetségi kapitányként és edzőként is segíti a résztvevők felkészítését, munkáját, versenyzését.

Ugyanakkor Dancsó Kicsi mellett több Controllos és Agrobiós versenyző is helyet kapott az utazó keretben. Előbbinek színeit képviseli majd Szmolek Emánuel és Varga Martin, akik a felnőttek mezőnyében bizonyíthatnak majd. Mindkettőjük esetében nem elképzelhetetlen eredmény egy esetleges éremszerzés sem. Joggal reménykedik a klub edzőjeként tevékenykedő világbajnok is.

Kemény felkészülés és az elmúlt hetek során nyújtott teljesítmény alapján bizakodik Dancsó Zoltán. A szövetségi kapitány bízik benne, hogyha megfelelő forgatókönyv szerint alakul minden és a sportolók számára kijön a lépés a világbajnokságon, akkor fényes sikerekkel térhetnek haza Törökországból a Controll SE versenyzői. Ugyanakkor akad másik két szombathelyi sportoló is a keretben.

Az Agrobió SE két oszlopos tagja Csejtey Gábor és Holczmüller Bence szintén eredményes heteket zártak. Ennek megfelelően Ők is esélyesként lépnek szőnyegre az erőpróbán. Holczmüller két kategóriában bizonyíthat, akárcsak klubtársa Csejtey, aki a masters mezőnyben mérheti össze tudását legnagyobb riválisaival. Az eredményekről természetesen beszámolunk a Hungarysport oldalán.

  • Varga Martin -69 kg Kicklight
  • Szmolek Emánuel -84 kg Light és Kicklight
  • Holczmüller Bence -89 kg Light és Kicklight
  • Csejtey Gábor Masters kategória -63kg Light és pointfighting

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!