Ha a mutatott játékkal nem is mindig, de a szurkolással nem lehetett senkinek problémája a hétfő esti világbajnoki-selejtező során. Mint ismert a magyar kosárlabda válogatott Szombathelyen, az Aréna Savariában vívta meg a csehek elleni mérkőzésüket, ami egy visszafogott kezdést követően magabiztos győzelemmel ért véget. Persze ehhez a sikerhez több hozzávaló is kellett.

Egyrészt a védekezés megszilárdítása, hiszen a vendégek toronymagas centerének köszönhetően az első félidőben több lepattanót ajándékozott válogatottunk riválisának. Majd a pihenőt követően rendkívül jó ütemben érkeztek a pontos dobások – leginkább akkor, amikor szükség volt rá. Ráadásul Pongó kivételével valamennyi játékos szerzett kosarat a találkozón.

A sikerhez ugyanakkor a szurkolók is hozzájárultak, akik az ország minden tájáról érkeztek. A hangulatra épp ezért nem is lehetett panasz, hiszen végig buzdították a nézők a csapatot. Akkor is, amikor úgy tűnt, hogy sokkal nehezebb dolga lesz az Ivkovics-legénységnek. Egy biztos: bánhatja, aki kihagyta a találkozót, mert valóban kiváló találkozót nézhettünk testközelből.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!