A nyáron megerősített kerettel, komolyabb célokat kitűzve futott neki az NB II-es bajnokságnak a Szombathelyi MÁV Haladás röplabda csapata. Mucsi Péter tanítványai eddig remekeltek és megérdemelten állnak a dobogón. Szombaton a Zalaegerszeg ellen pedig egyértelműen a vasi zöld-fehérek voltak a találkozó esélyesei. Attól függetlenül is, hogy Németh-Takács Bernadett játékára nem számíthattak a vendégek.

Rögtön a kezdést követően magához ragadta a kezdeményezést a Haladás. Nyitásfogadás mellett a háló közelében is kimagasló teljesítménnyel rukkoltak ki. Bár a hazaiak mestere próbálta cserékkel és időkéréssel megtörni a szombathelyi lányok lendületét – hiábavalónak bizonyult. Zoltán Anna vezérletével könnyedén, alig negyedóra alatt behúzták a vendégek az első szettet.

Nem zökkent ki a ritmusából a folytatásban sem a vasi gárda és könnyedén gyarapították pontjaik számát. Kisebb megingásuk eredményeként a zalaiak igyekeztek felzárkózni, de ezen a délutánon a Haladás VSE minden tekintetben ellenfele feje fölé nőtt. A könnyedén megnyert második játszma után csak az volt a kérdés, hogy mennyi időre lesz szüksége a Halinak a találkozó lezárásához.

Az utolsó felvonás során minden cserejátékos lehetőséget kapott, így valamennyi röplabdázó bizonyíthatott és mutatta meg mesterének, hogy számíthat rájuk is. A 3-0-ás sikerhez a szombathelyieknek összesen 52 percre volt szükségük, jó teljesítménnyel hozták a kötelező győzelmet. Sikerével a tabella második helyéről várhatja a folytatást a Haladás VSE.

ZTE Röplabda Klub – Szombathelyi MÁV Haladás 0-3 (10, 9, 12)

Haladás: Zoltán A., Héjj L., Marton G., Péter E., Németh A., Rudolf L.
Libero: Varga N., Hütter R.
Csere: Katona V., Bóta I., Kőrösi Z., Gráczer V., Kocsis D.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!