A Szombathelyi Asztalitenisz Kör-Sportiskola ebben az idényben két csapattal vesz részt a honi pontvadászatokban. Az elsőszámú együttes az NB II-es bajnokságban, a második pedig az NB III-as mezőnyben indult. Utóbbiban nem titkolt cél, hogy a feltörekvő tehetségek kiemelt versenykörülmények között szokják a találkozók hangulatát és fejlődési lehetőségekhez jussanak.

Ezúttal megmutatták a fiatalok, hogy érdemes számítani, építeni rájuk a SZAK-Sportiskola jövőjét. A 12 csapatos bajnokság középmezőnyéhez tartozó szombathelyiek szomszédvári rangadót rendeztek a legutóbbi játéknapon. A Turris SE Sopron rutinos, tapasztalt játékosokkal érkezett a SZAK otthonaként szolgáló asztalitenisz csarnokban, ahol kiváló találkozókra került sor.

Már a párosok csatáján látszott, hogy a fiatalos lendülettel ütőt ragadó hazaiak és a rutinos vendégek párharcát a pillanatnyi forma dönti el. Nem véletlen állt az eredményjelzőn az 1-1-es állás az egyéni mérkőzések előtt. Itt viszont Nagy Martin remeklésére építi szombathelyiek nem engedték ki a kezükből az irányítást. Nagy valamennyi mérkőzését sikerrel vette, ezzel megalapozva a sikert.

Ambrus Zoltán, Ihász Máté és Poór Patrik szintén hozták a kötelező győzelmeket, így néhány vereség is belefért egyéniben. Végül teljesen megérdemelten nyert 10-8-ra a SZAK-Sportiskola egy rendkívüli, technikás játékosokkal érkezett Sopron ellen. Győzelmével fellépett a tabella hetedik helyére Szarka Tibor együttese.

SZAK-Sportiskola – Turris SE Sopron 10-8

Nyert: Nagy M. (4), Ihász (2), Poór (2), Ambrus illetve Nagy-Ihász páros

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!