Sérülések és betegségek nehezítették az elmúlt hetek során a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület röplabdázóinak a munkáját. A városi rangadót elveszítette az esélyesebb Haladás ellen, ezúttal pedig hazai pályán újabb komoly riválissal mérkőztek meg Kiss Lauráék. Nehéz pillanatokat ígért az UNI Győr elleni derbi.

Jól kezdték a csapatok a találkozót, igyekezett mindkét fél a saját játékát ellenfelére erőltetni. Ez hol a hazaiaknak, hol a vendégeknek sikerült inkább. Ennek megfelelően nagyobb előnyre egyik csapat sem tudott szert tenni. A játszma hajrájában viszont a győriek kerültek fölénybe és ezt a nehezen megszerzett fórt nem is engedték ki. Közel félóra játék után behúzta az első szettet a vendég gárda.

Ez mentálisan megtörte a vasi együttest, amely a folytatásra kicsit szétesett. Bár Bodzer Attila jó érzékkel cserélt és kért időt, nem sikerült felrázni tanítványait. A harmadik felvonásra viszont összekapta magát a SzoESE és renkdívül precíz nyitással valamint ütésekkel nemcsak lépéselőnybe került a szett során, hanem magabiztosan be is húzta ezt a játszmát.

A negyedik szettre viszont ismét a Győr vette át a kezdeményezést és a fáradó hazaiak valamennyi megingását könyörtelenül büntették. Bár az eredmény nem mutatja, kicsit pontosabb játékkal és határozottabb teljesítménnyel meglephette volna a komolyabb játékerőt képviselő Rába-partiakat a SzoESE. A szombathelyi gárda a hetedik helyről várhatja a folytatást.

SzoESE – UNI Győr-SZESE 1-3 (21, 11, -22, 12)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Kiss L., Kóbor Sz., Nagy M.
Libero: Fülöp A.
Csere: Imre Z., Horváth K., Trasca Dzs.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!