Nyakunkon a 2022-es labdarúgó világbajnokság, amelynek Katar ad majd otthont egy meglehetősen furcsa időpontban. Korábban már beszámoltunk a hagyományosnak egyáltalán nem ígérkező viadal helyszínéről, ezúttal pedig a legnagyobb lemaradókat vesszük sorba. 

https://hungarysport.hu/wp-content/uploads/2022/10/16/mintha-vas-megyeben-rendeznek-a-vilagbajnoksagot/

A listán akadnak olyanok, akik sérülés miatt nem lehetnek majd ott csapatukkal a vb-n, míg bőven találhatunk olyan futballistákat is, akiknek mesterük nem szavazott bizalmat.

A mi “vb lemaradó álom tizenegyünk” kapusa egyértelműen David De Gea, aki még tartalékként sem fért be a Luis Enrique által összehívott spanyol keretbe. A Manchester United hálóőre pedig remekül véd ebben a szezonban, sok pontot hozott már csapatának, ám kimaradásának így is van egy ésszerű oka, méghozzá az, hogy lábbal nem elég jó. Luis Enrique köztudottan a legfényesebb éveiben a Barcelonánál is látható pozíciós játékban hisz, a labda földön való megjátszásában, ehhez pedig olyan kapusra van szüksége, akit bátran bevehetnek a társak a labdás építkezésbe. Várhatóan De Gea helyzete ilyen szempontból a Unitedben is érdekes lehet a jövőben, hisz Eric Ten Hag mester is efféle koncepcióval gondolkodhat (legalábbis az Ajaxnál végzett munkáját vizsgálva) hosszútávon.

Védő poszton is elég erős mezőnyt sikerült összehoznunk, a védőhármasunkat a veterán Sergio Ramos mellett a Ferencvárosban az elmúlt időszakban szenzációsan játszó Samy Mmaé és az AC Milan alapemberének számító Fikayo Tomori alkotja. Ramos kora ellenére egyértelműen vezére tud lenni hosszú sérülését követően a Paris Saint Germain csapatának, míg Mmaé annak ellenére maradt ki a marokkói keretből, hogy a selejtezők során ő is hozzátette a magáét a kijutáshoz. A legkevésbé megindokolható azonban mégis csak Tomori kimaradása, aki az olasz bajnokságban címvédő milánói együttes meghatározó embereként remek formában is szerepel az utóbbi időszakban, míg a helyére bekerülő Harry Maguire nem igazán találja a helyét Eric Ten Hag Manchester Unitedjében. Az angol kapitány, Gareth Southgate is megindokolta Tomori kimaradását: “Úgy gondoljuk, hogy a fiatal középhátvédek nem tettek eleget ahhoz, hogy kiszorítsák az idősebbeket. Biztos vagyok abban, hogy Harry Maguire az egyik legjobb belsővédőnk.”

A középpályán dúskáltunk a választási lehetőségekben, nem meglepő módon két korábbi világbajnokkal kezdtük az összeállítást, hisz N’golo Kanté és Paul Pogba is meghatározó alakja volt a 2018-ban vb-győzelemig menetelő francia válogatottnak, ám sérülés miatt Katarban nem képviselhetik hazájukat. Ugyancsak sérülés miatt marad le, kitudja már hányadik nagy tornájáról Marco Reus, akit támadó középpályásként képzeltünk el álomcsapatunkban, és nagyon sajnáljuk, hogy ismét csak erre a listára kerülhet fel. Bizalmat szavaztunk egy olyan futballistának is a középpályánkon, aki Liverpoolban ugyan nem a legszebb korszakát éli, ám játékintelligenciája alapján helye lenne a spanyol keretben, Thiago Alcantara azonban Luis Enriquénél nem, de nálunk befért a kezdőbe.

Támadó poszton vittünk egy kis csalást a történetbe, mivel az egyik szélen az a Sadio Mané rohamozná az ellenfeleink kapuját, aki ugyan bekerült a szenegáliak utazó keretébe, sőt, a hírek szerint boszorkánymesterek segítségét is kikérték az afrikaiak, hogy a sérülése hamarabb gyógyuljon, de ez sem segített rajta, így várhatóan ő sem lesz bevethető a tornán. Mané után a brazil keretből jó formája ellenére kimaradó Roberto Firmino mellett tettük le a voksunkat. A Premier Leagueben eddig ebben a szezonban 13 meccsen 7 gólig és 3 gólpasszig jutó támadó nem győzte meg Tite mestert a számaival, ellenben a Tottenhamban 10 meccs alatt csupán két gólpasszt jegyző Richarlison igen. Listánk utolsó játékosa, nevezzük úgy, ékköve pedig az az Erling Haaland, akinek a norvég válogatottal nem sikerült kiharcolnia a kijutást a 2022-es világbajnokságra. Sokak szerint az előttünk álló évtized Haaland – Mbappé párharca ezért sem lesz ikonikus, mivel egyiküknek esélye sincs válogatottjával nagy tornán trófeákat szerezni. A norvég gólvágó számaival nem is untatnánk senkit, valószínűleg akit érdekel a labdarúgás, az tisztában van vele, hogy egy ilyen támadónak bizony ott lenne a helye a világbajnokságon, így a “best of lemaradók” listáján is.

Hogy nézne ki a Te kimaradó álomcsapatod? Írd le nekünk facebook oldaunkon kommentben! 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!