Csak egy vereség választotta el egymástól a fordulót megelőzően a két csapatot. Az Egis Körmend nemzetközi porondon való szereplése miatt igaz egy találkozóval kevesebbet játszott, de a győzelmek tekintetében azonosan állt a Kaposvárral. Azzal a somogyi alakulattal, amely legyőzte az idei kiírásban az Atomerőmű és a Falco együttesét is, így nehéz pillanatok vártak Ferenczékre.

A feldobás után a vártaknak megfelelően nagy csatát hozott az első negyed. Gabric triplája adta meg a találkozó alaphangját, majd felváltva estek a pontok és így a vezetést is egymásnak adták át a csapatok. Nagyon meg kellett küzdeni a játékosoknak a dobóhelyzetekért, de eredményesen is céloztak a főszereplők. A negyed zárásaként Krnjajski trojkájával egy pontos fórra tett szert a Kaposvár.

A folytatásban viszont a Rába-partiak akarata érvényesült, főként feljavult védekezésüknek köszönhetően. A kritikus pillanatokban pedig érkeztek a Ferencz triplák hazai oldalon, amellyel nemcsak a fordítás jött össze, hanem a nagyobb előny is. Igaz a félidő zárásaként a KKK megrázta magát és próbált tíz pont alá kúszni, ami nem sikerült – bár ehhez egy hatékony védekezés is kellett.

A szünet után is folytatódott a nagy adok-kapok. Hiába lendült játékba az Egis Körmend együttese, mindig képes volt megújulni És felzárkózni a kaposvári alakulat. Ráadásul több ízben sikerült a vendégeknek ledolgozni a hátrányukat és folyamatosan nyílt áttették találkozót. Az utolsó negyedben többször is csak egy kosár volt a különbség a felek között.

Jó pillanatban érkeztek a hazai triplák Ferencz és Moore részéről, amelyekkel sikerült megőrizni hazai vezetést. Az utolsó pillanatokig próbált meglepetést okozni a Kaposvár, de ezen az estén csak megszorongatni tudták a vasi piros-feketéket. A jó védekezés mellé eredményes támadójáték is párosult Ennek köszönhető a körmendi győzelem.

Egis Körmend – Kometa Kaposvári KK 85-80 (21-22, 25-13, 23-30, 16-15)

Körmend: Mitchell 8/6, Chambers 14/6, Takács 1, Moore 15/9, Cakarun 15.
Csere: Ferencz 16/12, Durázi 9, Parrish 2, Omenaka 5, Doktor -.
Vezetőedző: Antonis Constantinides

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!