A labdarúgó-világbajnokság árnyékában rendezték meg Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzését. A válogatott középpályás – Király Gáborhoz hasonlóan – eddig 108 alkalommal öltötte magára a címeres dresszt. A Görögország elleni barátságos mérkőzésen pedig egyeduralkodóvá vált a ballábas játékos, aki eredményes válogatott pályafutást zárt ezen az estén.

A felkészülési mérkőzésen nyitott kérdés volt, hogy klubszinten Oroszországban, Hollandiában, Törökországban és az Egyesült Arab Emírségekben megfordult – jelenleg DVSC – játékos vajon növelni fogja az eddigi 21 címeres mezben megszerzett góljainak számát. A komolyabb téttel nem bíró felkészülési mérkőzésnek a Puskás Aréna adott otthont, ahol Magyarország válogatottja a Luxemburg elleni döntetlent próbálta feledtetni.

A búcsúzó Dzsudzsák nem a megszokott helyén a bal szélen, hanem a középpálya közepén játszott a találkozó során. Visszafogottan kezdtek a csapatok, jobbára mezőnyben csorgott a játék, a kapuk nem voltak veszélyben. Aztán az ismerkedés percei után a közönségtől támogatott magyar válogatott váltott sebességet és ez helyzetek, sőt gólok számában is megmutatkozott.

A 15. perc végén Sallai játszott össze Styles-szal, aki megelőzve emberét passzolt vissza középre, ahol jó ütemben érkezett a csapattárs. A vezetés megszerzése után a görögök is felébredtek és gyorsan átvette a kezdeményezést a vendég gárda. Ez azonban csak labdatartásban mutatkozott meg, nem okozott megoldhatatlan gondot a magyar védőknek a Ioannidis vezette támadósor.

Dzsudzsák is eleresztett egy életerős lövést, azonban a vendég kapus könnyedén hárított. Kisebb-nagyobb helyzetek még adódtak a szünetig, de az eredmény nem változott. A pihenőt követően kiegyenlített párharcok jellemezték az első perceket. Majd következett az 53. perc, amikor Dzsudzsák Balázst “szólították” a cserepadról. A csapatkapitányi karszalag Szoboszlaira került, a DVSC játékmestere pedig vastaps kíséretében hagyta el a pályát.

Hosszú perceken keresztül altattal a játékosok, majd Ádám rázta meg magát és kis híján kettőre növelte a különbséget. A 79. percben derült égből villámcsapásként érkezett egy büntető. Styles buktatását ellenőrizték a VAR-szobában is, de hiába. A tizenegyes mögé Bakasetas állt, akinek nem remegett meg a lába. Ezután sokkal nagyobb fokozatra kapcsolt a magyar válogatott és ennek meg is lett az eredménye.

Igaz, a ráadás perceit meg kellett várnia a több, mint 50 ezres szurkolótábornak. A 93. percben talán már a lefújás várták a görögök, emiatt kihagyott a figyelmük, ezt pedig köszönték szépen a magyar támadók és éltek a lehetőséggel. A csererként beállt Kalmár azonnal döntésre vitte a találkozót és állította be a 2-1-es végeredményt.

Magyarország – Görögország 2-1 (1-0)

Magyarország: Dibusz D. (Szappanos) – Botka E. (Lang Á.), Orbán W., Szalai A. – Fiola A., Nagy Á., Styles C., Kerkez M. (Nagy Zs.) – Dzsudzsák B. (Ádám M.), Szoboszlai D. (Kalmár) – Sallai R. (Dárdai P.)
Szövetségi kapitány: Marco Rossi

Gólszerző: Sallai (15′), Kalmár (90+3′) illetve Bakasetas (büntetőből – 80′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!