A bajnokaspiráns Győr elleni vereséget követően ismét hazai környezetben bizonyított a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női kosárlabda csapata. Szabó László tanítványai a pécsi PTE-PEAC ellen szerettek volna visszatérni a győzelmi ösvényre. Erre minden lehetőségük adott volt, a MEFOB 4. fordulójának összecsapása azonban tartogatott meglepetéseket is.

Kezdésként Preisinger korai kiválása zavarta meg a házigazdát. A tehetséges irányító egyetlen percet töltött a parketten. Az első pontokat a vendégek szerezték és felváltve estek a kosarak. Egészen az ötödik percig tartott a pécsiek lendülete, ekkor egy időkérés és a szigorú védekezésre váltás hozta meg a SzoESE megtáltosodását. A negyed zárásáig 11-4-es rohammal lépett meg a vasi gárda.

A folytatásban is a szombathelyi lányok akarata érvényesült. Főként Mezősi Anna volt rendkívül eredményes, az ő pontjaival növelte a különbséget a SzoESE. Püspöki Lotti is magára talált és a triplája zárta a félidőt, 20 percnyi játékot követően 52-27 állt az eredményjelzőn. A szünet sem törte meg a házigazda lendületét és a cserejátékosok is aktívan léptek pályára.

Kardos és Balogh felváltva szerezték a SzoESE pontjait, a vendégek mestere próbált időkéréssel valamint cserékkel új színt vinni a PTE játékába. Hiába, mert ezúttal a vasi védekezés kifogástalanul működött, nem ajándékoztak Plózerék az ellenfél számára egyetlen lepattanót sem. A pécsi palánk alatt pedig távolról és közelről is kiválóan céloztak a szombathelyi lányok.

Az utolsó felvonás során már a cserejátékosok kaptak bizalmat, akik nem is okoztak csalódást Szabó Lászlónak. Sikerült tovább növelni a különbséget és csak egyetlen kérdés volt nyitott: vajon eléri-e a SzoESE a 100 dobott pontot. Erre azonban nem került sor, de a nagy arányú győzelemért alaposan megdolgozott a házigazda és a tabella harmadik helyéről várhatja a folytatást.

SzoESE – PTE-PEAC 90-50 (23-16, 29-11, 21-10, 17-13)

SzoESE: Preisinger B. -, Mezősi A. 23/9, Püspöki L. 25/9, Balogh V. 26/12, Plózer P. 6.
Csere: Kardos K. 8, Horváth K. 2, Nemény F. -, Farkas Zs. -, Lacó F. -.
Vezetőedző: Szabó László

A PTE-PEAC legeredményesebb játékosai: Füzy 18, Porpszt 10/6.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!