A legutóbbi hétvégén Ják került a futósport szerelmeseinek célpontjában, hiszen ezen a kistelepülésen rendezték meg a hagyományos Szent Márton futást. A kiváló hangulatú programot követően sem kellett a négy fal között maradni a Szombathelyi Futóklubnak köszönhetően, akik ezúttal igazán komoly erőpróbára csábították az érdeklődőket.

A Vashegy kör egy 39 kilométeres etapot jelent, amely baráti összefogásból valósult meg. A rendkívül hideg, zord, téli időjárás dacára szép számmal jelentek meg a sportbarátok. A bemelegítésre a Csónakázó tó parkolójában került sor és innen vették az irányt a futók a Nárai felé vezető szakaszra. A start pillanatában alig 2-3 Celsius-fokot mértek, de szél és csapadék sem nehezítette a résztvevők dolgát.

A klasszikus Vashegy kört nyolcan teljesítetteték, akik a Szombathely – Nárai – Pornóapáti – Horvátlövő – Vaskeresztes – Felsőcsatár – Narda – Torony – Sé – Szombathely irányban rótták a kilométereket. Ugyanakkor akadtak néhányan, akik hosszabb-rövidebb időszakon keresztül kísérték a futókat. Egyrészt a mozgás öröméért, másrészt az egészség megőrzéséért.

A Szombathelyi Futóklub valamennyi rendezvényén jelen vannak azok is, akik valamilyen sportos eszközzel kísérik a kocogókat. Előfordult korábban, hogy görkorcsolyával, gördeszkával vagy rollerrel teljesítették az adott távot, ezúttal néhány sportbarát nyeregbe pattanva csodálta meg a késő őszi arcát Vas megye egyik legszebb vidékének.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!