Három u15-ös csapattal vesz részt a Szombathelyi Sportiskola röplabda szakosztálya a honi korosztályos pontvadászatban. Az első-, a másodosztály mellett a negyedik vonalban is rendszeresen bizonyíthatnak a gyerekek, ezzel elősegítve a fejlődésüket és versenyeztetésüket is. A legutóbbi hétvégén a C-csapat lépett pályára a megújult Horvát Óvoda és Általános Iskola tornacsarnokában.

A sikerrel megvívott alapszakaszt követően már a középcsoport küzdelmeit bonyolították le négy együttes szereplésével. A Szombathelyi Sportiskola mellett pályára lépett a Sopron, a Győr és a Veszprém korosztályos csapata. Bedőcs Gergely szakosztályvezető elmondta, hogy az elsődleges cél, hogy valamennyi játékos pályára léphessen a találkozkókon.

Hozzátette a szakember azt is, hogy a versenyeztetés mellett jó volt látni, hogy a gyerekek az edzéseken tanultakat jól alkalmazták a derbiken. A körmérkőzés formában lebonyolított középszakasz során nem sikerült győzelmet aratnia a SzoSI C-csapatának, ugyanakkor több szoros szettel jelezték a fiatalok, hogy komolyan kell őket venni a későbbiek során.

Hogy mennyire jó műhelymunka folyik a Sportiskola szakosztályán belül jól mutatja, hogy több mint 120 igazolt sportolóval dolgoznak és az U15-ös korosztályban nagy tehetségek játszanak. Az eredmények is a vasi klubot igazolják, hiszen az A-csapat az elsőosztályban a második helyen áll, míg a B-jelű alakulat a másodosztály küzdelmeit a listavezető pozícióból vátja.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!