Kisebb szünetet követően folytatódik a nemzetközi kupaforduló valamennyi érintett klubcsapat számára. A legutóbbi bajnokság ezüstérmese, az Egis Körmend idén a FIBA Europe Cup kiírásában vesz részt, amelynek ötödik játéknapját bonyolítják le. A G-jelű kvartettben szereplő vasi alakulat számára ez lesz az utolsó lehetőség, amelybe kapaszkodhatnak, bár ez sem lesz könnyű feladat.

Történetesen a piros-feketék eddigi négy lejátszott találkozóját elveszítette. Ugyanakkor ha valaki csak az eredményt és a tabellát nézi, nem biztos, hogy a teljes képet jól illetve racionálisan látja. Többször is egyetlen pont döntötte el a találkozó sorsát, amely rendre a körmendi szurkolók arcára szomorúságot varázsolt. Így volt ez a portugál Sporting ellen is.

Már egy megnyertnek tűnt találkozón, az utolsó másodpercben esett kosár döntötte el a derbit. Ezért is visszavághatnak Ferenczék a szerda késő este megrendezendő mérkőzésen, amelyen megtörheti pechsorozatát a Rába-parti alakulat. Mivel a továbbjutást érő helyek megszerzéséért még versenyben vannak a portugálok, biztosra veheti a vasi együttes, hogy kőkemény perceket kell megélni egy esetleges idegenbeli sikerért.

Sporting CP – Egis Körmend
2022. november 23. – 20:30
Portugália/Lisszabon – Pavilhão João Rocha stadion

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!