Remekelt a bajnokság eddigi szakaszában a nyáron megfiatalított Szombathelyi MÁV Haladás. A zöld-fehér röplabda együttes az NB II-es mezőnyben csak egyszer kényszerült fejet hajtani, ezen kívül valamennyi találkozóját megnyerte. Az UNI Győr ellen is folytatni akarta eredményességét a vasi alakulat, ugyanakkor nem ígérkezett ez a feladat könnyűnek.

Egyrészt a Rába-parti gárda egyetlen hellyel volt a Hali mögött, másrészt csak egy vereséggel volt több a Győr neve mellett, mint aktuális riválisa esetében. Hogy ne legyen kétséges a találkozó vége, szinte rögtön az első nyitásfogadástól kezdve hatalmas iramot diktált a házigazda. Remek, közönséget szórakoztató csapatjátékkal rukkolt ki a Haladás, ami az eredményjelzőn is meglátszott.

Hiába kért időt a vendégek mestere Oroszi László, nem remegett meg a szombathelyi lányok keze. Alig negyedórára volt szüksége a vasi gárdának az első szett bezsebeléséhez. A folytatásban kicsit visszább vett a fordulatszámból a házigazda, a vendég győriek pedig köszönték szépen, éltek a lehetőséggel. Persze a vasi együttes ezt a játszmát is végig kézben tartotta.

Nem volt kérdés, hogy ki nyeri a második felvonást – igaz, ez szorosabb eredménnyel sikerült. Az utolsó felvonásra aztán ismét szebbik arcát mutatta a Haladás, amely kiváló centermunkával rukkolt ki. A 3-0-ás győzelem megszerzéséhez alig 58 percre volt szüksége Mucsi Péter tanítványainak, akik az újabb sikerrel őrzik a felsőházi rájátszást érő második helyüket a tabellán.

– Készültünk a mérkőzésre és az eltervezetteket maximálisan betartotta a csapat. Kiválóan nyitottunk és az eltervezett hálójátékunkat is jól megvalósítottuk. Nagyon motiváltak voltunk és ez meghozta a sikert – nyilatkozta a győztes mérkőzést követően Dr. Mucsi Péter vezetőedző, a HunVolley szakportál megkeresésére.

Szombathelyi MÁV Haladás – UNI Győr-SZESE 3-0 (10, 20, 8)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Simon Cs.
Csere: Rudolf L.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!