Belsős felvételek kerültek fel az internetre Herve Renard szaúdi szövetségi kapitány félidei, öltözői beszédéről, amikor Szaúd-Arábia még 1-0-s hátrányban volt az Argentína elleni világbajnoki csoportmeccsen.

Mint ismert, Szaúd-Arábia kedden a világbajnokságok történetének egyik legnagyobb meglepetését vitte véghez, miután Saleh Alshehri és Salem Aldawsari góljával fordítottak és 2-1-re legyőzték a torna megnyerésére is esélyesnek tartott, Lionel Messi 11-esével előnybe kerülő argentin válogatottat. Ehhez a teljesítményhez a szerencse mellett természetesen az a küzdőszellem is hozzájárult, amelyet a francia mester szavai idéztek elő a szünetben.

Mit keresünk mi itt? (…) Utoljára Messié volt a labda a pálya közepén, te meg ott álldogálsz a védelem előtt! Senki sem volt rajta! Tudod mit? Fogd a telefonod, csinálhatsz vele egy közös képet is, ha akarsz! (…) Nem éreztek semmit??? Nem érzitek, hogy képesek vagyunk visszajönni? Nem érzitek?” – dühöngött a tréner.

“Ők meg nyugodtan focizgatnak. Ugyan már, srácok, ez a világbajnokság! Adjatok bele mindent! A tehetségetek fogja eldönteni a meccset!” – ordította Renard, akinek szavait ugyan azzal a vehemenciával fordította a csapatnak segítője.

A mester játékos karrierje nem túl említésre méltó, edzőnként viszont 1999 és 2019 között összesen 12 klubcsapatnál és válogatottnál fordult meg, ő lett az első szövetségi kapitány, akinek két különböző válogatottal (Zambiával 2012-ben és Elefántcsontparttal 2015-ben) is sikerült megnyernie az Afrikai Nemzetek Kupáját.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!