Kis szünet után folytatódott a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület fiú kosárlabda csapatának az idény. A rövid pihenő során is keményen készült Kéri Péter együttese, amely ezúttal hazai pályán szerepelt. A Magyar Egyetemi és Főiskolai Bajnokság nyugati csoportjának ötödik fordulójában izgalmasnak ígérkező párosítás volt a SzoESE és az óbudai Kandó SC összecsapása.

A játéknapot megelőzően mindkét együttes ugyanolyan mutatóval álltak a tabellán, csak a jobb kosáraránnyal előzte meg ellenfelét Kéri Péter alakulata. A feldobás után érződött is a hasonló erők küzdelme: nehezen jutottak el a felek tiszta dobóhelyzetig, akkor is felváltva találtak be a csapatok. Ebből a versenyfutásból a hazaiak jöttek ki jobban a negyed végén.

Aztán a folytatásban a SzoESE együttesére jellemző kemény védekezés nem ízlett a fővárosi gárdának. Horváth Csaba közelről, Takázs Zsolt pedig triplákból hízlalta a hazaiak előnyét és ezt jól meg is őrizte a nagyszünetig a vasi különítmény. A térfélcsere után sem puhult fel a szombathelyiek védelme és egyre jobb százalékkal dobáltak mezőnyből, amivel folyamatosan nőtt a különbség.

A találkozó utolsó negyedére elfáradt a nagy tempótól a Kandó SC és próbálta kozmetikázni az eredményt. Hiába, mert a SzoESE kispadjáról is érkeztek a pontok, ami magabiztos és megérdemelt szombathelyi győzelmet jelentett a 40. perc végére. Sikerével 2 győzelemmel és 2 vereséggel áll Kéri Péter együttese a tabella hatodik helyén és innen várhatja majd a folytatást.

SzoESE – Óbudai Egyetem Kandó SC 85-55 (19-18, 18-11, 21-12, 27-14)

SzoESE: Takács Zs. 33/15, Soós B. 13/9, Horváth Cs. 14/3, Érsek M. 3/3, Habel A. 9/3
Csere: Gyánó K. 7/3, Nárai G. 2, Frisnyák D. 2, Brindza T. 2, Kiss M. -, Várkonyi K. -.
Vezetőedző: Kéri Péter

A Kandó SC legeredményesebb játékosa: Halász Á. 15.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!