Izgalmas találkozónak ígérkezett a férfi NB1-es futsalbajnokság 12. fordulójában megrendezett Kecskemét-Haladás összecsapás. Már csak azért is volt pikáns a párharc, hiszen az alapszakasz során már egyszer találkoztak a vasi megyeszékhelyen a csapatok. Akkor rendkívül nagy izgalmak közepette 4-4-es döntetlenre végeztek a felek. A Kecskemét szerette volna első hazai sikerét aratni a szombathelyiek ellen, míg a Haladás nem akart leszakadni az élbolytól.

Nagy csatát és kiegyenlített mérkőzést hozott a vártnak megfelelően a derbi. Jobbára a szombathelyiek akarata érvényesült, a labdát is többet birtokolták az első félidő többségében, mégis az első gólt a hírös városiak szerezték. Egy szép akció a végén Hadnagy talált Alasztics kapujában. Az előkészítésben az egykori Haladás játékos Bencsik szerzett elévülhetetlen érdemeket. A bekapott gól felpaprikázott a vendégeket és azonnal ellenakciókat vezettek.

Hat perc elegendő is volt az egyenlítéshez, ekkor Vas Ádám lőtt elemi erővel a hálóba. Helyzetek tekintetében inkább a Haladás járt előrébb, de az újabb gólra várni kellett a második félidőig. Térfélcsere után motiváltabban lépett pályára a vas megyei alakulat. Ez pedig nemcsak helyzetek hanem gólok számában is megmutatkozott. Leginkább Vas Ádám volt elemében.

A játékrész közepén a szombathelyiek válogatott játékosa duplázott és tartottam meg az állást. Egy perccel később pedig csapattársa Luiggi Longo is betalált. A hátralévő időben próbált az eredményen kozmetikázni a Kecskemét, de nem volt elég átütőerő a játékukban. A kapu előtti határozottabb és pontosabb játékának eredményeként megérdemelt vendégsiker született a forduló rangadóján.

ScoreGoal Kecskemét Futsal – Haladás VSE 1-3 (1-1)

Haladás: Alasztics – Kovács, Hajmási, Dróth, Arnon.
Csere: Gyimesi – Szalmás, Luiggi Longo, Knizs, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas, Rutai.

Gólszerző: Hadnagy (7′) illetve Vas (13′, 27′), Luiggi Longo (28′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!