Meglehetősen eseménydúsan telnek a legutóbbi magyar bajnokság ezüstérmesnek a napjai. Az Egis Körmend ugyanis a honi pontvadászat mellett a nemzetközi porondon is szerepel még. A Bajnokok Ligája selejtezőt követően a FIBA Europe Cup G-csoportjába került, ahol viszont nem úgy alakultak a mérkőzések és az eredmények, ahogy azt a vasi klub szerette volna.

Kétszer is egyetlen ponttal veszített a Rába-parti alakulat és ezen kívül akadt szoros eredmény, ugyanakkor az már az előző játéknapon nyilvánvaló volt, hogy nem juthat tovább a kvartettből a Körmend. Az utolsó csoportmérkőzést szerdán, hazai környezetben vívják Antonis Constantinides tanítványai. Az ellenfél pedig a továbbjutásra pályázó lengyel Anwil Wloclawek lesz.

Szinte napra pontosan egy hónapja találkozott egymással a két együttes, akkor 30 ponttal maradt alul a vasi gárda. Lesz miért törleszteni Ferenczéknek az Anwil felé. Szeretne a Körmend győzelemmel búcsúzni a nemzetközi porondtól, azonban a lengyelek csak jobb kosáraránnyal állnak a második, még továbbjutást érő második helyen. Kőkemény ütközetre van kilátás!

Egis Körmend – Anwil Wloclawek
2022. november 30. – 19:00
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!