A vidéki rangadó előtt nagy volt a fogadkozás, Hipp mester is azt nyilatkozta, hogy bízik a csapatában és, hogy felveszik a versenyt a zöld-fehérek a listavezetővel. Így is történt, jól kezdett a Hali.

11. perc: Gyors szombathelyi akció végén Doktorics futott be a bal oldalon a 16-oson belülre, ám lapos lövése elkerülte a hosszú alsó sarkot.

12. perc: Gera D. jobbról érkező beadását Csirmaz fejelte a jobb kapufa mellé.

13. perc: Molnár R. lőtt 17 méterről a léc fölé.

19.perc: Vezet a Hali! Bosnjak adott be balról, a bal kapufával szemben, a felszabadítani igyekvő Lukács D. elé Simut robbant be, utóbbi lábáról pedig a kapu jobb alsó sarkába vágódott a labda, 0-1. 

24. perc: Doktorics balról érkező beadását Simut fejelte kapura, Danilovics remek mozdulattal csípte el a lasztit.

27. perc: Bárdos lapos lövése kerülte el a bal alsó sarkot

29. perc: Egyenlített a hazai gárda. Lukács D. kapta meg a labdát a bal oldalon, majd befutott a 16-oson belülre, a védője hintába ültetését követően pedig a kapu jobb oldalába lőtt, 1-1. 

36. perc: Lukács D. középre tett labdáját, Eppel gyönyörű mozdulattal tette hátra Komannak, aki 17 méterről a bal alsó sarok mellé bombázott.

52. perc: Már sokadszor gyűlt meg a Hali gólszerzőjének a baja a hazaiak gólvágójával, Lukács D.ezúttal is befűzte a fiatal szombathelyit, de a beadás már Verpeczé lett.

55. perc: Előbb Gera csúsztatott kapura, majd Bényei találta el a felső lécet, ezekben a percekben a DVTK szorongatott.

60. perc: Bosnjak hibája után Gera veszélyeztetett, de Verpecz bravúrral szögletre ütötte a pettyest. Nagy helyzet volt.

71′ – Borvető elleni szabálytalanságot követően Simut tekerte mintegy 20 méterről a szabadrúgást az oldalhálóba.

75′ – Újra a zöld-fehéreknél az előny! Szatmári húzta el a lábát a tizenhatoson beül, a jogosan megítélt büntetőt a sértett vágta magabiztosan az alsó sarokba, 1-2. 

90.perc – 3 perc volt a ráadás.

Teljesen megérdemelten győzött a Hali, ezzel megszakította a listavezető 9 mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatát.

DIÓSGYŐRI VTK–SZOMBATHELYI HALADÁS 1–2 (1-1)

Labdarúgó NB II. 19.forduló 
Diósgyőr, 2000 néző. Vezette: Bogár Gergő (Medovarszki János, Szilágyi Norbert).

Diósgyőri VTK: Danilovics – Csirmaz, Szatmári Cs., Bárdos, Bokros – Koman (Könyves 77′), Bényei, Bertus – Gera D., Eppel (Jurek 73′), Lukács D. Vezetőedző: Kuznyecov Szergej

Szombathelyi Haladás: Verpecz – Simut, Csató, Németh M., Bosnjak – Csernik (Hursán 92′), Csillus, Derekas, Doktorics (Horváth R. 84′) – Molnár R. (Borvető 69′), Rácz B. Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Lukács D. (29.), ill. Simut (19.), Rácz (75., tizenegyesből)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!