Szokatlan időpontban, már ma kora délután a listavezető Diósgyőri VTK vendége lesz a Szombathelyi Haladás.

A szebb időket megélt miskolci csapat az 5. fordulót követően edzőt cserélt, Dragan Vukmirt a korábbi ferencvárosi futballista, Szergej Kuznyecov fia, ifj. Szergej Kuznyecov váltotta a kispadon. A csere bevált, a piros-fehérek szekere megindult, sőt, meglódult: a DVTK 18. fordulót követően 13 győzelemmel, 1 döntetlennel, 4 vereséggel, 36 lőtt, 16 kapott góllal, 40 ponttal vezeti a bajnoki tabellát. Kuznyecovval mindössze egy vereséget szenvedtek a miskolciak, Szentlőrincen kaptak ki 2-0-ra. Utolsó négy meccsüket úgy nyerték meg, – összesen 11-0-s gólkülönbséggel – hogy gólt sem kaptak – az előző körben 3-0-ra győztek az ETO FC Győr vendégeként.

A DVTK-t erősíti az NB I-es rutinnal rendelkező Szatmári Csaba, Gera Dániel, Bertus Lajos, Eppel Márton, a legutóbbi NB II-es gólkirály Lukács Dániel és senkinek sem kell bemutatni a korábban a Haladásban szereplő Hegedűs Jánost és Koman Vladimirt sem. Miként Holdampf Gergőt sem, ám a középpályás sérült. A DVTK legeredményesebb játékosa a hétgólos Lukács Dániel.

A Hali legutóbb igazán gólban gazdag meccset játszott és, ahogy a mi közvetítésünkben is láthatták, Hipp mester csapata 6-4-re legyőzte az újonc kozármislenyieket és a 8.helyén várja a mai vidéki rangadót. A zöld-fehérek szlovák mestere nehéz meccsre számít.

– A DVTK minőségi kerettel rendelkezik, az eredményük tiszteletet érdemel. Fel tudjuk venni velük a versenyt, ha javítunk a megelőző találkozón mutatott védekezésünkön, erre készültünk a héten – fogalmazott Michal Hipp, aki szerint nehéz meccs vár a szombathelyi csapatra.

 

A szombaton 13 órakor kezdődő DVZK – Haladás meccset az M4 Sport közvetíti.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!