Időről-időre beszámol a Hungarysport olyan sportágak kimagasló eredményeiről is, amelyek valamiért perifériára szorulnak a bőséges kínálatban. Mindenesetre az elmúlt évtizedekben keményen dolgozó korcsolyaszakág egymás után adja a magyar válogatott számára az utánpótlást. Ráadásul a szombathelyi sportolók nemcsak résztvesznek a külföldi erőpórbákon, hanem rendszerint érmet is szereznek.

Így volt ez a legutóbbi hétvégén, amikor a magyar válogatott delegációja Finnországba utazott. Seinäjoki adott otthont az ISU Junior és Neo-Senior Gyorskorcsolya Világkupa első állomásának. A népes megyar mezőny tagjaként rajtvonalhoz állt Mercs Abigél és Bejczi Botond, akik a Szombathelyi Sportiskola és a Savaria Speedskating Team kötelékében sajátították el a sportág alapjait.

Ezúttal pedig párosban indultak el a finnországi versenyen. Az első napon rendezték a neo-seniorok mezőnyének a futamokat, ahol a vasi páros a mix kategóriában bizonyított. Nem is rosszul, hiszen remek versenyzéssel a dobogó második helyére állhattak fel, ezzel pedig megalapozták a sikeres téli időszak kezdetét. Ezúttal is gratulálunk a párosnak és további sok sikert a világkupa-sorozatban.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!