A megyei másodosztályú labdarúgó bajnokságokban is elérkezett a téli pihenő, mi pedig ilyenkor röviden összefoglaljuk az egyes bajnokságok állását, megnézzük, hogy ki teljesített a legjobban egy adott régióban. 

Ezúttal a másodosztály déli csoportjának eredményeit vizsgáljuk, azon belül pedig kezdjük a lehengerlő teljesítményt nyújtó csákánydoroszlói futballistákkal, akik nem mindennapi dolgot vittek véghez a megyében, hisz egyedüli csapatként az összes mérkőzésüket megnyerték az ősz során.

A listavezető tavaly is sokáig az élen állt, ám akkor az utolsó játéknapon végül nem sikerült megőrizniük első helyüket, idén azonban semmiképp sem engednék ki a kezükből a bajnoki aranyat.

13 lejátszott meccsükön hibátlanul teljesítettek, ezeken a találkozókon pedig a legtöbb gólt (63) szerezték a mezőnyben, valamint a legkevesebbet is kapták (12).

TABELLA

Az előző kiírásban szintén remeklő nádasdiak idén is szépen menetelnek, ők lehetnek az az együttes, akik még veszélyesek lehetnek a csákányiakra. Őszi teljesítményükre joggal lehetnek büszkék ők is, a 3 becsúszott vereség ellenére is.

E két csapatot követi két olyan együttes, akik a közelmúltban az első osztály mezőnyéhez tartoztak, jelenleg pedig építik fel magukat, hogy reményeik szerint az elkövetkezendő években újra visszakerülhessenek a legmagasabb megyei osztályba. Az Egyházasrádóc együttese ráadásul úgy tud harcban lenni a dobogóért, hogy a lőtt góljaik száma a 4. legrosszabb a mezőnyben, védekezést tekintve viszont a 3. legjobb statisztika az övék.

A középmezőny nagyon szorosan alakul, a címvédő csupán 6. helyet foglalja el, de a 10. helyen álló Gyöngyöshermán csupán 4 ponttal van elmaradva tőlük, így nagyon izgalmasnak ígérkezik majd a tavasz a tabella ezen részén is.

A tabella hátsó felében tanyázó együttesek sincsenek igazán lemaradva, talán csak a sereghajtó Őriszentpétert említhetnénk, akik nehéz helyzetből várják a folytatást. Az látszik, hogy ebben a csapatban több van, mint az ősz során megszerzett 6 pontjuk, hisz a tabella első feléhez tartozó gárdákkal is tudtak ki-ki meccseket játszani.

További érdekességek:

  • Az őszi szezon legtöbb gólját hozó fordulójára egészen az utolsó játéknapig kellett várni, a 13. körben 51 találatot értek el a csapatok, ez messze túlszárnyalja a második legtöbb (39) gólt hozó fordulót.
  • Két játéknap is elég durvára sikeredett, a 2. és a 11. körben is 6 piros lap került kiosztásra, de még ezt a kettőt is túlszárnyalta a 7. forduló, ahol stílusosan 7 ilyen színű kártyát osztottak ki a játékvezetők.
  • Egy forduló sem zajlott le kiállítás nélkül a megyei II. osztály déli csoportjában.

GÓLLÖVŐLISTA

A mesterlövések listáján találunk olyan játékosokat is, akik nem a tabella első feléhez tartozó csapatokból kerültek fel.

A tavasz tehát izgalmasnak ígérkezik a déli régióban, mi pedig ehhez kívánunk a csapatoknak kellemes pihenőt, valamint ezt követően sérülésmentes felkészülést. 

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!