Egy vereséggel számlált többet a fordulót megelőzően ellenfelénél a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület, amely a MEFOB legutóbbi fordulójában a fővárosba látogatott Kéri Péter együttese a jó formában lévő TFSE ellen szerette volna gyarapítani megszerzett pontjainak számát. Az előzetes várakozásoknak megfelelően nagy csatát hozott a találkozó, ahol a küzdelem dominált.

A vendég gárda igazolta hírnevét, hiszen a feldobás után kőkemény védekezéssel lepte meg riválisát. Ráadásul támadásban is hatékonyan céloztak a szombathelyiek, akik két perc alatt 7-0-ás rohammal nyitottak. Ezután felébredtek a hazaiak is és szép lassan elkezdték ledolgozni a hátrányukat. Ez azért is sikerült, mert magassági fölényét jól használta ki a TFSE csapata.

A második negyedben Kelenföldi révén a vezetést is árvette a házigazda és sikerrel növelni tudta a különbséget. Kéri Péter azonnal időt kért és cserélt is, de hiába. Nem sikerült kivenni a TFSE kosarasainak kezéből az irányítást. A nagyszünet viszont jót tett a vasi csapatnak, mert újult erővel és a megszokott precíz védekezéssel megkezdte a felzárkózást is.

Takács Zsolt triplája jelentette az újabb fordulatot, hiszen a vendégek játékosa zsinórban hét pontot szórt, amivel már a SzoESE állt jobban. Az utolsó percekig nyílt csata zajlott a pályán, egy újabb fordítást követően Horváth duplájával egy egységgel állt jobban a vasi alakulat. Ráadásul Soós révén büntetőt is dobhattak a szombathelyiek, amelyek ezúttal kimaradtak.

Nem úgy a másik oldalon. Takács faultját követően Polgárdy mindkét személyit értékesítette. Bár a vendégek még időt kértek és egy utolsó támadást vezethettek, de tiszta dobóhelyzetig nem jutottak, így 68-67-re elveszítették a rangadót. Ezzel a botlással a SzoESE visszacsúszott a nyugati csoport ötödik helyére, míg a TFSE bebetonozta magát a második pozícióba.

TFSE – SzoESE 68-67 (18-19, 22-14, 12-19, 16-15)

SzoESE: Horváth Cs. 17, Kiss M. 5/3 Soós B. 13/3, Érsek M. 5/3, Takács Zs. 19/3.
Csere: Habel A. 3, Nárai G. 3/3, Gyánó K. 2.
Vezetőedző: Kéri Péter

A TFSE legeredményesebb játékosa: Kelenföldi D. 26.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!