Egy rendkívül izgalmas sportcsemegének ígérkezett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület és a Kispest párharca. A másodosztályú röplabda bajnokság nyugati-csoportjában érdekelt csapatok más-más motivációval léptek pályára. A vasi gárda szerette volna saját játékával megnehezíteni a feljutásra pályázó fővárosi gárda dolgát. Ezt nagyon szépen meg is valósította a házigazda.

A magassági fölényben és rutinosabb játékosokat felsorakoztató vendégek a lehető leggyorsabb módon szerették volna venni az akadályokat. Ez azonban sokkal nehezebb volt, hiszen a SzoESE remekül kapta el a találkozó fonalát. Remekül nyitottak és a háló közelében is kihasználták a kispesti lányok valamennyi megingását. Fej-fej mellett haladtak a csapatok a véghajráig.

Az első felvonás során még megremegtek a kezek, de a folytatásnál még jobb játékkal rukkoltak ki Bodzer Attila tanítványai. Ekkor már cserékkel és időkéréssel operált Takács Gergely, a vendégek mestere. A kiegyensúlyozott szett során az egyenlítésre is lehetősége volt a szombathelyieknek. Ekkor azonban kétszer is pontatlanok voltak a hazai lányok, ezt pedig kihasználta a Kispest.

Nem tört meg két játszmás hátrányban sem a SzoESE, felvette a kesztyűt. Szetten belül többször is egyenlíteni tudtak Kiss Lauráék és 17-17-ig sikerült a lépést tartani a fővárosi riválissal. Az utolsó labdamenetekre viszont érezhetően elfáradt fejben a fiatal szombathelyi csapat, amely helyenként nagyon megnehezítette a Kispest dolgát.

SzoESE – Kispest SE 0-3 (15, 19, 18)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmos N., Szabó R., Kiss L., Kóbor Sz., Szalai Cs.
Csere: Schnalzer D.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!