A hétvégén hazai környezetben lépett pályára a Szombathelyi MÁV Haladás másodosztályú női röplabda együttes. Mucsi Péter tanítványai remekelnek az alapszakasz során, hiszen egyetlen mérkőzés kivételével valamennyit megnyerték és joggal pályáznak a felsőházi rájátszást érő helyek egyikére. A PTE-PEAC elleni összecsapásnak is a szombathelyiek voltak az esélyesei.

Bár a pécsi alakulat teljes kerettel érkezett a találkozóra, csak a tisztes helytállás lehetett a céljuk. Ez azonban nem jött össze, de nem a vendégek hibájából. Mucsi Péter csapata ugyanis nagyon bekezdett a mérkőzés elején és fokozatosan lépett meg ellenfelétől. Sem az időkérés, sem a cserék száma nem zökkentette ki a szombathelyi lányokat abból a ritmusból, amit diktáltak.

Alig negyedórára volt szüksége a Haladásnak az első szett behúzására. A folytatásra sem engedte ki az irányítást a kezéből a Zoltán Anna vezette házigazda. Könnyed ütésekkel és pontos nyitásfogadással továbbra is tetszetős valamint hatékony játékkal rukkolt ki a Hali. Két, könnyedén megnyert szett után joggal várta a szurkolótábor a hasonló befejezést is.

Ekkor viszont a visszább vett a sebességből a házigazda és a pécsi lányok is elkapták a fonalat. Kiegyenlített játszma végén, a ráadás pillanatait követően sikerült megnyerni a harmadik szettet és pontot tenni az ütközet végére. Sikerével továbbra is második helyen áll a Szombathelyi MÁV Haladás, amely ismételten könnyed sikert aratott.

Szombathelyi MÁV Haladás – PTE-PEAC 3-0 (11, 15, 24)

Haladás: Kőrösi Z., Zoltán A., Héjj L., Marton G., Horváth B., Németh A.
Libero: Hütter R., Fatér V.
Csere: Péter E., Kocsis D., Dabronaki E.
Vezetőedző: Dr. Mucsi Péter

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!