AVUS – Eszterházy SC 15-8 (4-2, 3-2, 3-3, 5-1)

OB I/B-s férfi vízilabda-mérkőzés – 12.forduló, Szombathely – AVUS-aréna

A szombathelyieknél Csaba M. és Hajmási A. 4-4, Kovács K. 3, Szőke Sz., Sági B., Makrai K. és Maciejewsky A. 1-1 alkalommal volt eredményes.

Nagyon jól kezdte a meccset az AVUS, az első negyed derekán Hajmási A., Csaba M. és Kovács K. góljaival már 3-0-ra vezettek Zoufal Norbert tanítványai. Aztán a játékrész végén Kovács K. még egyet rátett, 4-2.

A második 8 percben gyorsan szorossá tette a meccset az egri együttes, aztán Maciejewski A. és Csaba M. újabb góljaival lépett meg az AVUS, 7-4.

A 3. negyed egyenlő eredményt hozott, Hajmási A., Sági B. és Makrai K. góljaira sorozatban lőtt 3 gólt az Eszterházy SC, 10-7.

A 4. negyedben aztán döntöttek a szombathelyi pólósok. Szőke Sz., Kovács K. Hajmási A. és Csaba M. révén egymás után szerzett 4 gólt a hazai gárda, 14-7. Erre még szépítettek az egriek, majd Hajmási A. tette fel az i-re a pontot, ezzel magabiztosan húzta be a vidéki rangadót az AVUS az Eszterházy SC ellen.

A szombat esti meccs után Zoufal Norbert edző értékelte a látottakat.

– Azt gondolom., hogy nagyon magabiztos sikert arattunk a csonka csapattal érkezett egriek ellen. Fegyelmezetten játszottunk, bár volt a védekezésben tapasztalt pár egyéni hibánk, ami nem tetszett. Szeretnénk győztes meccsel búcsúztatni a 2022-es évet, ami nagyon nehéz lesz, hiszen a velünk azonos pontszámmal álló fővárosiak otthonába látogatunk. Köszönjük szurkolóink fantasztikus szurkolását – fogalmazott az AVUS trénere.

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 33, 2. ASI DSE 30, 3. Invictus 28…5. AVUS 24, 6. VIWA OSC 24, …8. Eszterházy 16…14. Kecskeméti VE 0 pont. 

Az OB I/B 13. fordulójában újabb rangadó következik az AVUS számára, a szombathelyiek a VIWA OSC otthonába látogatnak. A fővárosi meccsen szombaton 11 órakor úsznak a labdáért.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!