Jó formában várhatta a Szombathelyi Haladás a soron következő mérkőzését. A Merkantil Bank Liga 20. fordulójában a vasi zöld-fehér együttes Csákvárra látogatott a győzelem reményében. A két csapat egyszer már összemérte tudását a 2022/2023-as szezon során és 1-1-es döntetlenre végződött az a derbi a Haladás Sportkomplexumban. Vérbeli rangadónak ígérkezett a meccs.

Bár a feltételek nem voltak maximálisak, hiszen a Vértes lábánál helyezkedő települést hatalmas esőzés mosta el. A felázott pálya mellett pedig a télies hideg is nehezítette a játékosok dolgát. A második percben a hazaiak alkalmazkodtak jobban a pályához és Verpecznek kellett bemutatni tudását. A gyors adok-kapok után a biztos labdatartásra helyezte a hangsúlyt a vasi alakulat.

Szép lassan áttevődött a házigazda térfelére a játék és a Haladás többször épített támadásokat. Auerbachnak védést is be kellett mutatnia, majd Csernik lőtt a kapu mellé a félidő feléhez közeledve. Rácz is tesztelte a hazai kapusát, de nem kapott megoldhatatlan feladatot a szombathelyi játékmestertől. Ezután kissé visszavettek a tempóból a felek és a mezőnyben csorgott csendesen a játék.

A szünet előtt egy kósza akciót vezetett a Haladás, amelynek végén Csernik rázta le védőjét és tekert a hosszú sarokba. A szünet után azonnal megduplázta előnyét a vasi gárda: Rácz állt a labda mögé egy jogosan megítélt büntető során, a szombathelyi játékmester lába pedig nem remegett meg. Gyors cserékkel próbáld reagálni a hazaiak vezetőedzője, de hiába.

Haladás labdarúgói tudatosan átadták a területet és masszívan védekeztek. A csákvári támadok ellenben nem igazán tudtak zavart okozni és igazán veszélyes akciót sem vezettek. Így a 2022-es esztendő utolsó Merkantil Bank Liga mérkőzését megérdemelten és magabiztosan nyerte a szombathelyi Haladás 2-0 arányban.

Csákvár – Szombathelyi Haladás  0-2 (0-1)

Haladás: Verpecz I. – Lucas Simut, Csató M., Németh M., Bosnjak P. – Csilus T., Derekas Z., Rácz B., Csernik K., Doktorics Á. – Molnár R.
Vezetőedző: Michal Hipp

Gólszerző: Csernik (42′), RÁcz B. (büntetőből – 48′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!