Nem túlzás azt állítani, hogy jó formában van a Haladás VSE élvonalbeli futsal együttese, amely zsinórban nyerte mérkőzéseit az elmúlt hetek során. Ráadásul ezeket a találkozókat gólzáporos körülmények között zárták, így a bajnokság leghatékonyabb támadósorával rendelkezik a vasi zöld-fehér klub. Hétfő este viszont a legnagyobb riválisa, a Mezei Vill FC látogatott a Rohonci útra.

A 15. forduló rangadója nem indult túl jó a hazaiak számára: alig 12 másodperc alatt hátrányba kerültek a szombathelyiek. Egy lecsorgó labdát Szabó lőtte a kapu bal alsó sarkába. Nem kellett azonban sokat várni a válaszra: Kovács sodorta a játékszert közelről a hálóba, Hajmási átadását követően. Nem hagyott alább a gólszerzési kedv egyik oldalon sem. A 7. percben Iszák vészkapusként lőtt Alasztics kapujába.

Szép támadásokat vezetett hátrányba is a Haladás, de az újabb találatig azért várni kellett. A félidő hajrájában először Vatamaniuc-Bartha, majd Arnon is beköszönt és először állt jobban ellenfeléhez képest a vasi gárda. A szünet után is folytatódott a gólokban gazdag játék: a 22. percben Henrique Diniz villant és hatalmas gólt ragasztott a kapu felső sarkába.

Megirigyelte a látványos találatot Kovács Máté, aki néhány másodperccel később a másodszor is eredményes volt a fiatal védő. A 26. percben növelte ismét előnyét a Haladás: Vas Ádám menetrendszerűen jelentkezett góljával, ami egy szabadrúgás kombináció végén érkezett. A hátralévő időben jobbára már csak a mezőnyben folyt a játék így megérdemelt hazai siker született a forduló rangadóján.

Haladás VSE – MVFC Berettyóújfalu 6-2 (2-2)

Haladás: Alasztics – Nagy K., Dróth Z., Arnon, Vas Á.
Csere: Homlok – Kovács M., Szalmás Z., Knizs O., Hajmási M., Henrique Diniz, Sipos, Vatamaniuc-Bartha, Rutai.
Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Kovács M. (4′, 23′), Vatamaniuc-Bartha (15′), Arnon (20′), Henrique Diniz (22′), Vas Á. (26′) illetve Szabó P. (1′), Iszák(7′)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!