Az idei esztendőben talán valamelyest helyreállt a rend a versenynapokat illetően valamennyi sportágban. A koronavírus-járvány után már nemcsak szabadtéren lehetett megrendezni sporteseményeket. A Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Egyesület életét is megnehezítette az egészségügyi irányelvek betartása, idén viszont könnyebb helyzetben voltak a szervezők.

Programokban pedig bővelkedett a 2022-es esztendő, hiszen a már megszokott közös edzések mellett egyre színesebb rendezvényekhez csatlakozhattak a sportág szerelmesei. Kisebb és nagyobb távokat teljesíthettek a futók, akik számára igazi különlegességet az Éjszakai Futás rejteget. Pátkai Attiláék eleinte a Csónakázó tó körül rótták a kilométereket, aztán jött egy izgalmas újítás.

A folyamatos fejlődés és megújulás jegyében aktualizálták a távokat valamint az útvonalakat. A legutóbbi hétvégén az adventi készülődés ihlette meg a szervezőket. Ennek megfelelően a szombathelyi templomokat keresték fel a kocogók. Érintették a Szalézi, az Evangélikus és természetesen a Nagytemplomot is a bátor vállalkozók az esti kocogás során.

Már pedig ezen a rendezvényen igazán szükség volt a kitartásra, hiszen a távolság – ami ezúttal 8-9 kilométert jelentett – a zord, télies időjárással is meg kellett küzdenie a futóknak. Az ónos eső mellett az erős szél sem könnyítette meg a vállalkozók dolgát. A hangulatra pedig nem volt panasz és a következő napokban is lesz még lehetőség csatlakozni a Futóklub rendezvényeihez.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!