Igazán pikáns sportcsemegére kerül sor a hétvége első napján. A férfi élvonalbeli kosárlabda-bajnokság 12. fordulójában hazai környezetben lép pályára az Egis Körmend együttese. Ellenfele megyei riválisa, egyben a Tippmix NB I/A. címvédője, a Falco-Vulcano Energia KC Szombethely csapata lesz. Mindkét gárda szeretné győzelemmel folytatni szereplését.

Az Egis Körmend a kiegyensúlyozott időszakát követően hullámzó játékkal rukkolt ki. Ennek köszönhetően edzőcserén esett át a piros-feketék csapata. Kocsis Tamás irányításával felemás eredményekkel rukkolt ki a Rába-parti alakulat. Bár Szegeden nyert a vasi csapat, Szolnokon és Sopronban sem tudott átlépni árnyékán, így vereséggel fejeződtek be azok a találkozók. Ezen javítanának a vasi rangadón Ferencz Csabáék.

A másik oldalon, a szombathelyi sárga-feketék jó formában várják a rangadót, az elmúlt 5 bajnoki mérkőzést tekintve a Falco vezeti a tabellát (5/0), míg a Körmend csak a 10. helyen áll (2/3). Az aktuális tabellát is veezto a szombathelyi gárda, hiszen mindössze 1 vereség áll a nevük mellett, a Körmend pedig a 8.helyen, 6 győzelemmel és 5 vereséggel várja a rangadót.

Vasi El Classicót legutóbb a tavalyi szezon fináléjában rendeztek, akkor a Falco 3-2-re megnyerte a banoki címet.

A szombathelyiek mestere fizikális összecsapásra számít.

– A Körmend elleni meccsek – függetlenül a két csapat aktuális helyezésétől – mindig rangadónak minősülnek. Ma este jól kell védekeznünk, meg kell nehezítenünk játékukat. Fizikális meccsre és a megszokott jó hangulatra számítunk – fogalmazott a klub közösségi oldalán Milos Konakov vezetőedző.

 

A szombathelyiek centere, Keller Ákos karácsonyi ajándéknak szánja a Körmend elleni  újabb Falco-sikert.

Egis Körmend – Falco-Vulcano Energia KC Szombathely
2022. december 17. – 19:15 (TV: MSport)
Körmend, Városi Sportcsarnok

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!