VIWA OSC – AVUS 6-10 (2-2, 0-1, 2-3, 2-4)

OB I/B-s férfi vízilabda-mérkőzés – Budapest, Kőér utcai uszoda

A szombathelyieknél Csaba M. 5, Maciejewski A. 2, Makrai K., Sági B. és Kertész B. 1-1 gólt szerzett.

Az 1. negyedben Maciejewski A. és Csaba M. gyors akciógóljaival hamar ellépett a szombathelyi csapat, aztán a játékrész hajrájában a hazaiak szintén 2 gyors akciógóllal előbb szépítettek, majd egalizáltak, 2-2.

A 2. negyed ritkaságszámba menő, de mindössze 1 találatot hozott. A 8 perces játékrészt Makrai K. akciógóljával nyerték meg a szombathelyiek, 2-3.

Aztán a 3. negyed ehhez képest gólzáport hozott. Előbb Csaba M. 5 méteresből, majd Sági B. akcióból volt eredményes, 2-5. A fővárosiak szépítő találata után újra Csaba M. lőtt gólt, de most akcióból talált be az AVUS gólzsákja, majd az OSC is büntetőből szerzett egy gólt, 4-6.

A 4. negyedben még egyet rátettek a felek, ebben a 8 percben 6 gólt jegyezhettünk fel. Maciejewski A. és Kertész B. 4 perc alatt 2 akciógóllal eldöntötte a meccset, 4-8. A hátralévő percekben szépítettek a hazaiak, de Csaba M. még emberelőnyből, majd újra akcióból növelte a különbséget, 6-10.

A győztes meccs után elégedetten nyilatkozott Zoufal Norbert edző.

– Az idény legjobb védekezése volt a mai, jó volt a kapusteljesítmény és a blokkok is működtek. Nagyon fárasztó, melós meccs volt, megérdemelten győztünk. Elégedett vagyok, megfelelő pontszámmal, jól állunk a bajnokságban – fogalmazott az AVUS mestere.

 

Az OB I/B állása: 1. DVSE-Master Good 36, 2. Invictus 31, 3. ASI DSE 30, 4. AVUS 27, 5. Cegléd 24, 6. VIWA OSC 24…13. Oázis 3, 14. Kecskemét 0 pont. 

Az AVUS a téli szünet után, január 21-én Cegléden folytatja a pontvadászatot.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!