A visszafogott szezonkezdés után remek formában a címvédő Haladás együttese. A szombathelyi Futsal csapat a 2022 es esztendő utolsó bajnoki mérkőzésére készült hétfő este. A 17. fordulóban az Aramis SE otthonában bizonyíthattak Juan Ramon Calvo Rodriguez tanítványai. A két csapat a vasi megyeszékhelyen már találkozott az őszi alapszakasz során, akkor a címvédő magabiztos győzelmet aratott.

Ezúttal is a három pont megszerzésére fókuszált a vendég zöld-fehér alakulat, s akadtak hiányzói is. Nem lépett pályára többek között Dróth Zoltán sem. A visszavágás reményétől fűtött a budaörsi Gárda próbálta magához ragadni a kezdeményezést és labda tartás tekintetében ez sikerült is. Helyzetek ugyanakkor mind a két kapu előtt akadtak, a vezető gólt mégis a vendégek hozták össze elsőként.

Rutai juttatta vezetéshez a Haladás, de a házigazda Bognár révén gyorsan egalizált. Újabb találatokra viszont várni kellett a második játékrészig. A térfélcsere után a címvédő játékosai magasabb sebességi fokozatra kapcsoltak. A vendégek kiváló védekezéssel rukkoltak ki és hatékony kontrát vezettek. Egy sarokrúgás kombináció végén Hajmási talált a kapuba, majd nem sokkal később Sipos is feliratkozott a gólszerzők listájára.

A hajrához közeledve feladta stabil védekezését az Aramis, ezzel pedig lehetőséget biztosított a vendégeknek az újabb veszélyes ellentámadásokra. Egy tetszetős akció a végén Henrique Diniz is betalált, míg hazaiak az öt a négy elleni játékkal kozmetikázták az eredményt és állították be a 2-4-es végeredményt. A 2022-es esztendőtől így győzelemmel búcsúzott a címvédő.

Aramis SE – Haladás VSE 2-4 (1-1)

Haladás: Alasztics – Kovács, Hajmási, Henrique Diniz, Sipos.

Csere: Gyimesi – Szalmás, Luiggi Longo, Knizs, Nagy, Vatamaniuc-Bartha, Fehér, Vas, Rutai.

Vezetőedző: Juan Ramon Calvo Rodriguez

Gólszerző: Bognár, Vattamány illetve Rutai, Hajmási, Sipos, Henrique Diniz

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!