A Kispest ellen remek játékkal rukkolt ki a legutóbbi fordulóban a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület női röplabdázói. Joggal reménykedett tehát Bodzer Attila vezetőedző egy hasonló teljesítményben a Zalaegerszeg elleni szomszédvári rangadón is. Az NB II-es bajnokság alapszakasza során már másodszor mérkőzött meg egymással a SzoESE és a ZTE Röplabda Klub.

A hazaiak jól kezdték a találkozót, míg a vendégek próbálták felvenni a játék ritmusát, de ez nem sikerült hibátlanul. A zalai lányok az ellenfelük hibáiból éltek és irányították a mérkőzést. Egészen a szett hajrájáig, ekkor a SzoESE megrázta magát és esélyeshez méltó produkcióval rukkolt ki. Öt pontos előnyét a szett végéig meg tudta őrizni a vasi alakulat.

A megnyert játszma nagy lökést adott a vendégeknek és ebből erőt merítve átvették a kezdeményezést. Remekül muzsikált ekkor a SzoESE, kiváló nyitásfogadással és pazar ütésekkel törték meg a ZTE lelkesedését. Hiába kért időt a hazaiak mestere, a meggyőző teljesítmény számszerűleg is mérhető volt. Újabb húsz perc után már a döntő játszmára készülhetett a Bodzer-legénység.

A tartalékos szombathelyiek kicsit több hibával játszottak a harmadik szett során, ezt pedig azonnal kihasználta a zalai rivális. A házigazda próbált kozmetikázni az álláson, de arra ügyeltek a vendégek, hogy ne adják ki a mérkőzés irányítását a kezükből. Szűk hetven perc elegendő volt a vasi lányoknak, hogy újabb idegenbeli sikerrel gyarapítsák győzelmeik számát.

ZTE Röplabda Klub – SzoESE 0-3 (20, 15, 23)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Schnalzer D., Kiss L., Szalai Cs.
Libero: Fülöp A.
Csere: Horváth K.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!