Az ország egyik legkülönlegesebb helyének számít Vas megye! Hogy miért? Akadnak olyan kosárlabda szurkolók, akiknek saját régiójában nincs élvonalbeli egyesület. Vas megyében hosszú évtizedek óta meghatározó szerepet tölt be a Falco és a Körmend, ráadásul mindkét gárda többszörös magyar bajnok és kupagyőztes is. Ez önmagában tiszteletet érdemel.

Ha pedig abból indulunk ki, hogy a vasi El Classico rangadókon a pillanatnyi forma és a szurkolás számít, akkor sokan irigykedhetnek erre a két csapatra. A legutóbbi hétvégén sem volt véletlen, hogy a királyi televízió műsorára tűzte ezt a derbit, amely méltó volt régi hírnevéhez. Nagyon nehéz pillanatokat éltek át a játékosok és bár a tabellán elfoglalt helyezésre és az elmúlt hetek formájára is rácáfoltak a főszereplők.

Ha pedig a pályán elért eredményekbe képesek beleszólni a lelátón helyet foglaló nézők, akkor sokat érhet mindkét vasi gárdának minden találkozó. Az ország két olyan táboráról van szó, amely a hazai csarnokát katlanná képes változtatni és még a legnagyobb ellenfelek sem mehetnek biztosra. Így volt ez Körmenden is, ahol a címvédő szombathelyiek örülhettek. A lelátói életet viszont tökéletesen visszaadja fotóriporterünk által készített galéria.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!