A 2022-es esztendő utolsó bajnoki mérkőzését hazai környezetben vívta meg a Szombathelyi Pinkvinek együttese. A Pingvinek tavaly alakulat női szakága egy eredményes, ugyanakkor tapasztalat szerző évét követően nagy tervekkel vágott az új pontvadászatnak. Geosits Levente tanítványai alaposan kitettek magukért, hiszen többször a papírformát is sikerült felborítaniuk.

Erre készültek az Angels ellen is, amely több rutinos jégkorongozót tudhatott a keretében. A vasi klub ennek ellenére nem ijedt meg ellenfelétől és élvezetes párharcra került sor. Az első harmadban leginkább a mezőnyben folyt a játék, a kapuk csak elvétve forogtak veszélyben. Ekkor pedig a kapusok is bizonyították rátermettségüket, így maradt a 0-0-ás állás.

A folytatásban aztán felpörögtek az események, ami megnyitotta a gólcsapot is. Elsőként a vendégek találtak a hálóba: a 23. percben elég volt egy védelmi megingás és a palánk mellől induló támadás során a ketrec mögül visszatett pakkot lőtték Ritecz mellett a kapuba. Nem törte meg a bekapott találat a hazaiak lendületét és szinte azonnal egyenlíteni, majd fordítani is tudtak.

Először a 26. percben villant meg Horváth Anna, aki egyedül indult meg a jobb szélen és bombagólt szerezve egalizált. Százhúsz másodperccel később ismét a tehetséges fiatal szombathelyi támadó került célkereszbe. Fullár Emma lövése a kapusról Horváth elé csorgott, aki közelről nem hibázott, így a harmad derekára megfordították az állást a Pinkvinek.

A folytatásban összekapta magát az Angels támadósora és egyre többször futott veszélyes akció a szombathelyiek kapuja felé. Az emberhátrányos helyzeteket is sikerült jól levédekeznie a szombathelyi együttesnek. Az utolsó negyedre aztán még nagyobb sebességi fokozatra kapcsolt a Dunaújváros B-csapata és mindent megpróbáltak a pontszerzés reményében.

Ritecz Patrícia eszén viszont már nem tudtak túl járni, hiába zúdítottak megannyi pakkot a Pinkvinek kapujára, a szombathelyi portás remekelt. Az utolsó percre kettős emberhátrányba kerültek a Pinkvinek, de még ezt is sikerült kivédekezniük, így teljesen megérdemelten tartották itthont a győzelemért járó pontokat. Maximálisan rászolgáltak Geosits Levente tanítványai erre a sikerre.

Szombathelyi Pinkvinek – Angels B 2-1 (0-0, 2-1, 0-0)

Szombathelyi Pinkvinek: Ritecz P. – Fullár-Komatits G., Fullár E., Bacsák V., Márffy Zs., Takács D., Németh É., Török L., Horváth A., Kőhalmi J., Nagy L., Friedl R.
Edző: Geosits Levente

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!