A megyei labdarúgó bajnokságok továbbra is szünetelnek, az ilyenkor szokásos elemző, visszatekintő cikksorozatunkban pedig ezúttal Szarvaskendre látogattunk virtuálisan. 

A 2021/22-es szezonban csupán azért nem lett bajnok a másodosztály déli csoportjában a szarvaskendi együttes, mert bár a végül aranyérmes Tutitextil-Körmend csapatával azonos pontszámmal zártak (63), de a horvátnádaljaiak eggyel több győzelmet szereztek a szezon során, és végül ez rangsorolt a két csapat között.

A feljutásra azonban csak a szarvaskendiek pályáztak, akik kiesésüket követően rögtön visszavágytak a megyei I. osztályba, amelynek őszi szezonját remek hajrával zárták, így a újoncként a középmezőnyben telelhetnek.

Szarvaskend egy pici község a megyében, nem csoda tehát, hogy infrastrukturálisan nem tartozik az első osztály élvonalába. Az éllovas csapatok nem is igazán szeretnek idegenben ellenük játszani, a pálya és annak környezete nem összehasonlítható pár másik szintén megyei I. osztályú csapatéval. A gárda ezt igyekszik is kihasználni, megszerzett pontjaikból 10-et hazai pályán értek el, míg hetet idegenben, de ebbe beletartozik a szinte mindenkitől vereséget szenvedő Bük otthonában megnyert találkozó is, amely picit árnyalja ezt a képet.

A szezon nem kezdődött számukra fényesen, visszajutásukat rögtön egy Körmenden elszenvedett 6:0-ás zakóval ünnepelték, ám ezt követően Jánosháza ellen sikerült megszerezniük az első bajnoki pontjukat.

Ezt követően két egyforma, mégis teljesen különböző meccset játszottak: a 3. fordulóban 5:2-re kikaptak a tavalyi bronzérmes Celldömölk otthonában, majd a 4. játéknapon 5:2-re legyőzték a címvédő Sárvár alakulatát.

A címvédő ellen megszerzett első szezonbeli siker a lendületet is megadta a csapatnak az 5. fordulóra, ahol a szintén frissen – a másodosztály északi régiójának győzteseként – feljutó Csepreg otthonából sikerült elhozniuk a bajnoki pontokat.

A lendület azonban hamar alábbhagyott, ezt követően 5 vereséget ért el a gárda, majd következett a szintén frissen feljutó Söpte elleni derbi.

A két ellentétes félidőt hozó rangadó végül 1:1-re végződött, így nem lehetett elégedetlen az ősszel a szintén újoncként szereplő csapatok ellen elért pontjaival a Szarvaskend.

A 12. fordulóban a Király SE ellen egy vállalható és kalkulált vereséget követően aztán megtáltosodott ismét a csapat, és remek hajrát produkált, sorozatban három győzelmet arattak, amely egészen a középmezőnyig repítette őket.

Döcögős védelem: a Szarvaskend együttesének egyetlen egy meccset sem sikerült lehoznia az ősz során kapott gól nélkül.

TABELLA

Nagy kérdés, hogy a gárda tavasszal feljebb nézegethet-e a tabellán, vagy inkább a helyét kell stabilizálnia az üldözőkkel szemben. A sikeres szerepléshez mi ezúton is sérülésmentes felkészülést kívánunk a csapatnak!

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!