Az egyik nagy múltú csapatnak élére keresnek új tulajdonost. Megkezdődött ugyanis a licit az észak-amerikai profi amerikaifutball-ligában, azaz az NFL-ben szereplő Washington Commanders együttesére. Daniel Snyder, a jelenlegi tulajdonos elmondása szerint már 7 milliárd dolláros vételi ajánlatot is kapott, de megállapodás még nem született.

A Forbes cikke szerint a lehetséges vásárlók között van Jeff Bezos, az Amazon alapítója is. Ugyancsak esélyes befutóként emlegetik a médiamogul Byron Allen nevét is, aki korábban a Denver Broncos együttesét szerette volna megvenni. Érdekesség, hogy a denveri transzfer akkor 4,65 milliárd dolláron, rekordáron köttetett meg, ami nem tűnik ebben az esetben megjavíthatatlan szintnek.

Az Amazon tulajdonosának vagyonát Jelenleg 115 milliárd dollárra taksálják. Mint legfőbb befutóként Ő lehet a leggazdagabb tulajdonos az NFL-ben, amennyiben összejönne az üzlet. Ráadásul szoros a kapcsolat a liga és az üzletember között. Jelenleg évi 1 milliárd dollárt fizet az Amazon az NFL-nek, hogy a csütörtöki rangadók közvetítési jogait birtokolhassa.

A jelenlegi tulajdonosi kört nézve az első helyen a Broncos tulajdonosa, Rob Walton áll. A vagyonát 60 milliárd dollárra taksálják. A többiek viszont labdába sem rúghatnak a fenti keresetekhez, vagyonokhoz képest. Ugyanis a legtöbbje még a 20 milliárd dollárt sem érik el. Így valóban karácsonyi ajándék lehet a Washington Commanders csapatából, ha Bezos lecsap rá.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!