A döcögős szezonkezdet után összeállt Bodzer Attila csapata. Az elmúlt hetek során nemcsak a mutatott játék, hanem az eredményesség miatt is örülhettek a SzoESE szimpatizánsai. Az NB II-es nyugati csoportban érdekelt vasi gárda a 2022-es esztendőt egyidegenbeli mérkőzéssel búcsúztatta. Budapesten az Emericus vendégeként szerették volna megnehezíteni esélyesebb riválisuk dolgát.

Volt is miért törleszteni a fővárosi együttesnek, hiszen az októberi alapszakasz első állomását elveszítették a szombathelyi lányok. Hiába azonban az elszántság, meglehetősen vékony kerettel volt kénytelen pályára lépni a SzoESE. Ennek eredményeként nehezen találta a formáját a vasi csapat és nagyobb előnyt engedett ellenfelének. Ezt pedig a házigazda köszönte szépen és gyorsan nagyobb különbséggé varázsolta.

Közel húsz perc elegendő volt az Emericus hatékony támadósorának, hogy játszmaelőnyhöz jussanak. A folytatásban már kiegyensúlyozottá vált a játék. A SzoESE felvette a ritmust és többször is sikerült meglepnie a győzelemre esélyesebb ellenfelét. Azonnal jött is az időkérés, amely új lendületet biztosított a házigazdának. Ezzel a lehetőségével pedig jól sáfárkodott a budapesti csapat.

Az utolsó szett során próbálta a lépést tartani ellenfelével a vasi együttes, ez egészen a szett hajrájáig sikerült is. Ekkor viszont elég volt egy-két rossz döntés és gyengébb labdafogadás, amit kihasznált az Emericus és ezzel pontot is tett a találkozó végére. A 2022-es esztendőtől így vereséggel búcsúzik a SzoESE, amely legközelebb január 21-én lép pályra.

Emericus SE – SzoESE 3-0 (9, 19, 17)

SzoESE: Lajos R., Egyed-Halmosi N., Szabó R., Kiss L., Kóbor Sz., Szalai Cs.
Csere: Horváth K., Trasca Dzs., Tauker S.
Vezetőedző: Bodzer Attila

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!