Egy rendkívül eredményes évet zár az Esport Szombathely. Az elektronikus sportok képviselő egyesülete 2018-ban alakulat azzal a szándékkal, hogy egy csokorba gyűjtse a szakág feltörekvő titánjait, minél szélesebb körrel ismertesse meg ennek a dinamikusan fejlődő ágnak hatásait és természetesen a közösségépítő, formáló jellege is kiemelt helyen szerepelt.

Ennek köszönhetően 2022-ben egyre több helyszínen tűnt fel a vasi klub, amely a vállalati rendezvények mellett iskolákon, falunapokon szintén megjelentek és bemutatókkal, versenykkel színesítették az adott programokat. A VR-szemüvegek megjelenésével pedig tovább bővült az egyesület lehetőségeinek száma, amely Akadémiai rendszerben szeretné folytatni tevékenységét.

Az év zárásaként – a labdarúgó-világbajnokság árnyékában – konzol elé csalogatta a sportág szerelmeseit az Esport Szombathely. A Hali Pubban négy konzolon mérkőzhettek meg kicsik és nagyok egymással. A katari tornához hasonlóan itt is csak 32 csapat indulhatott, így néhányan – akik késve jelentkeztek – lemaradtak a hétvégi FIFA 23 rendezvényről.

A sorsolást követően a játékosok titkos húzással döntötték el, hogy mely csapattal vághatnak neki a virtuális kalandnak, amelynek a végén várja őket a jól megérdemelt trófea. A csoportmérkőzések után következett az egyenes kieséses szakasz. Kifejezetten élvezetes volt nézőként is részt venni a rendezvényen, hiszen szakértői szemmel fel lehetett mérni a játékosok taktikáját.

Természetesen a nagyobb rutinnal rendelkező fiatalok könnyű helyzetben voltak és a különböző gombkombinációkkal látványos cseleket, lövéseket is bevetettek a cél érdekében. Az egésznapos rendezvény végén hirdettek győzteseket, ahol az első három helyezett serleggel és élményekkel lett gazdagabb. Halmos Máté, az egyesület elnöke pedig ígéretet tett rá, hogy jövőre is rendeznek hasonló versenyeket.

A szabályrendszert kick off – overall 95 módban határozták meg a szervezők, a mérkőzéseket 4 darab Playstation5 gépen bonyolították le. A helyosztó derbikre pedig előkerültek a gamer székek is, amely nagy tetszést váltott ki a résztvevőkben és a nézőkben is. A lejátszott 64 meccs alatt közel 400 gól esett, a nap végén pedig az Egyesült Államokat irányító Horváth Csongor lett az aranyérmes.

A torna végeredménye:
1. Horváth Csongor (USA)
2. Máté Ádám (Szenegál)
3. Szabó Szabolcs (Ghána)
4. Németh Patrik (Dél-Korea)

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!