Alig 24 óra telt el a Szombathelyi Futóklub Szabadidősport Szövetség két rendezvénye között. Ez talán nem is lenne akkora hírérték, ha két, teljesen átlagos napot érintene. Ugyanakkor Szilveszterkor és Újév napján, amikor más pihen, bizony akadtak olyanok, akik ilyenkor is felhúzták a cipőt és a testmozgás mellett tették le a voksukat.

Mindkét napon kiváló időjárás várta a kocogás kedvelőit, igazán kellemes volt napsütésben róni a kilométereket. A szilveszteri bolondos futás után január elsején évindítóra várták a csatlakozni kívánókat Pátkai Attiláék. A kiindulási pont a már korábban is megszokottá vált Csónakázó tó parkolója volt. A szervezőknek nem kellett csalódnia, hiszen közel harmincan vállalkoztak a futásra.

Az útvonalakat illetően több alternatíva között választhattak a sportbarátok. A kezdők illetve a sportággal ismerkedők a tó partján körözhettek. A bátrabbak pedig csatlakozhattak a mezőnyhöz, akik 2022 során érintett főbb helyszíneket keresték fel egy-egy kép elkészítésének erejéig. Ennek megfelelően változatos terepviszonyok vártak a futókra.

A Sugár úti sportpályán, rekortánon is kocogott a csapat, majd a természetközeli életérzést átélve a régi vasúti töltés sem maradt ki. A futóklub közös edzésének főbb helyszíneit – a Kálvária templom lépcsősorát – sem hagyták ki a futók. Visszaérve a Csónakázó tóhoz pedig közös pezsgőzéssel, koccintással köszöntötték egymást és az új esztendőt, amelyben remélhetőleg sok futóprogramot tartogat mindenkinek.

Honlapunkon megjelenő kiemelt tartalmakat a Vasi Korall Kft. támogatja!